zaterdag, 01 mei 2004 10:26

Schoolkinderen lopen mooi bedrag bijeen voor Phil Fonds

Donderdag 29 april gaf burgemeester Haas van Valkenswaard om 16.00 uur het startschot op de atletiekbaan van AVV aan een groot aantal kinderen van basisschool De Pionier, De Vlaswiek en ’t Smelleke voor een Sponsorloop en Kunstmarkt voor het Phil Fonds. De Wethouders Ruud van Dijk, Mart Wijnen, de voorzitter van het Phil Fonds Arie Philipsen en de secretaris Rian Peters gaven het goede voorbeeld door mee te lopen, maar konden niet op tegen de sportieve prestaties van de meeste kinderen. Zij waren Simply the Best. Ondanks dat slechts drie van de acht basisscholen uiteindelijk meededen was het een echte Fun Run met het schitterende resultaat van minimaal 3100,- euro. Het exacte bedrag zal nog hoger uit komen als alle kinderen ook werkelijk hun sponsorbedragen hebben geïnd. Ook van Stay Okay zit er nog iets in het vat. Van elke genoten consumptie komt ook nog eens 25 cent naar het doel.


Op de Kunstmarkt in (de voormalige jeugdherberg) Hostel Stay Okay, naast zwembad De Wedert, werden allerhande knutselwerkjes van de kinderen te koop aangeboden voor het goede doel en was er een informatiestand en video-presentatie van het Phil Fonds.
In Stay Okay zorgde Radio Royaal voor de muziek en traden er diverse artiesten op, waaronder Sandra van Wijk, Rob van Daal, en een spetterende afsluiting van Mary Amora met Simply the Best van Tina Turner. Mary Amora en Rob brachten vervolgens het publiek in vervoering met Proud Mary.
Proud was de voorzitter van het Philfonds op Natasja, Kim, Mayke en Linda. De vier studentes van de Pabo uit Eindhoven die deze groots opgezette sponsordag hadden georganiseerd als onderdeel van hun studie. Wat hem betreft hebben zij flink wat extra studiepunten verdiend. De jeugd-ambassadeur van het Phil Fonds, Sander Peters, ondersteunde de persoonlijke Phil Fond oorkondes met een mooie bos bloemen en een dikke kus namens alle gehandicapte kinderen op de Filippijnen. SALAMAT PO! Bedankt met veel respect.