Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Animatievideo laten maken met een krachtige boodschap

Animatievideo laten maken met een krachtige boodschap

Als bedrijf of onderneming wil je natuurlijk niets liever dan een effectieve marketingcampagne. Dit zorgt immers voor meer naamsbekendheid en schroeft het imago van jouw onderneming behoorlijk op. Waar er vroeger vooral gekozen werd voor bedrijfsfilms met echte personages, wint nu de geanimeerde video steeds meer aan populariteit. Niet zo verwonderlijk, want met een animatievideo kun je precies datgene uitstralen wat je wil.

Je hoeft met een 2D of 3D animatie dus ook geen rekening te houden met camera’s, personen of regie. In een animatievideo bepaal je het imago van jouw product, dienst of onderneming zelf. Dit kan aan de hand van een explanimation, een whiteboard animatie of zelfs een infographic. Alles is aan te passen. Van het scenario tot aan de stem die jouw bedrijf vertegenwoordigd. Zo trek je de juiste doelgroep aan en kun je de kijker informeren op een visueel aantrekkelijke wijze.

De kracht van een geanimeerde video

Een animatie komt tot stand in een aantal stappen. Hierbij kun je denken aan het script of het scenario. Alles is dus van tevoren bedacht en tot in de puntjes uitgewerkt. Zo kun je de kijker meenemen op een reis waarin alles klopt. Van huisstijl tot emotie, het sluit aan bij wat je als onderneming wilt uitstralen. Met echte beelden is dat niet het geval. Je bent afhankelijk van een omgeving die je niet zomaar kunt veranderen. Ook personages zijn daarbij zeer persoonlijk. Waar de één wel graag naar een blonde dame kijkt, ziet de ander liever een brunette.

Dit kan van grote invloed zijn op het gedrag van de kijker. In de meeste gevallen wordt de beslissing tot het ondernemen van actie gebaseerd op emotie en een gevoel van betrokkenheid. Met een animatievideo kun je dit dus eenvoudig realiseren. Omdat het script exact op maat wordt gemaakt, kan er makkelijk worden ingespeeld op de behoeften van de doelgroep. Dat is de kracht van een animatievideo. Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het maken van animatievideo’s die de boodschap krachtig overbrengen. Zeker voor wat betreft de marketing is dit een onmisbaar element.

Gerelateerde artikelen

De leukste elementen om je tuin mee op te leuken

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor de MSP diensten van Fundaments!

Essentiele barista tools