Douglas hout voor uiteenlopende toepassingen

Goededoelenwereld

Als houtsoort heeft Douglas hout een natuurlijke duurzaamheid. Daarbij is het sterk hout. Dit maakt het hout van de Douglasspar bijzonder geschikt voor buitenconstructies zoals veranda’s, vlonders, schuren en schuttingen. Daarnaast wordt Douglas hout onder meer gebruikt voor gevelbekleding in landelijke stijl en lenen Douglas planken zich erg goed voor het vervaardigen van meubels. Met deze houtsoort haalt u dan ook een veelzijdig product in huis dat voor veel toepassingen gebruikt kan worden. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of wilt u direct Douglas hout online bestellen? Bekijk dan eens het aanbod van Tuinhout Compleet, een specialist op het gebied van deze houtsoort.

Gevelbekleding met Zweeds rabat

Bij Tuinhout Compleet bestelt u onder meer Zweeds rabat Douglas hout. Zweeds rabat hout is voorzien van geschulpte uiteinden, waardoor deze Douglas planken perfect op elkaar aansluiten. Hierdoor kan er geen water tussen de planken komen en blijft u houtrot voor. Zweeds rabat Douglas hout kunt u gebruiken voor het maken van schuren, schuttingen en veranda’s maar het is ook geschikt als gevelbekleding. Uw woning krijgt door deze gevelbekleding een landelijke look en wordt daarbij nog eens extra beschermd tegen kou en wateroverlast. Het Zweeds rabat Douglas hout is eveneens zwart geverfd te verkrijgen via Tuinhout Compleet, voor een stijlvolle look. De volledig dekkende zwarte verflaag beschermt de rabat planken tegen slijtage van vorst, zon, warmte en regen.

Douglas terrasdelen: maak uw tuin compleet met een terras

Ook voor het aanleggen van een terras of vlonder biedt Tuinhout Compleet u passende Douglas planken. U vindt diverse terrasdelen waaronder onderregels, piketpalen en Douglas planken in het assortiment van deze online houthandel terug. Daarbij heeft u de keuze uit Douglas terrasdelen die al geïmpregneerd zijn of terrasdelen waarbij u dit zelf nog moet uitvoeren. Terrasdelen die geïmpregneerd zijn bieden bescherming tegen scheuren in het hout en het kromtrekken van het hout ten gevolge van weersinvloeden.