Goede doelen en duurzaamheid

Duurzaamheid

Veel goede doelen streven naar duurzaamheid. Toch kun jij zelf veel meer doen dan het geld geven aan een goed doel. Je kunt voor jezelf veel meer voor het milieu betekenen door een Liebherr SBSes 8483 Premium aan te schaffen. Hierdoor draag je bij aan een beter leefmilieu. Niet alleen doordat de apparatuur minder stroom verbruikt, maar vooral omdat je voedingswaren langer goed blijven. De afvalberg verklein je ermee en in relatie tot voedsel verdeling hoeft er minder te worden geproduceerd, want er wordt meer geconsumeerd. Dus de kilo’s die anders de vuilnishoop op gaan of de compostbak in worden nu opgegeten. 

Minder productie

Het is een bewuste gedachte van Liebherr om minder afval te produceren dan nodig is. Door het BioFresh principe kun je verse groenten en vis veel langer goed houden. Wil je iets diep invriezen, dan is er een korte intelligente actie van het vriesvak nodig om te zorgen dat het mogelijk is. Stel je gaat naar de markt en weet dat je over een half uur terug bent. Dan zet je het vriesdeel op diepvriezen, de temperatuur gaat ruim onder de -30 graden. Jij legt je verse voedingsmiddelen in het vriesvak en het vriezen is een feit. Zodra het verse product diep is ingevroren springt het systeem terug naar de reguliere vriesstand.

Minder energie

Door te zorgen dat je vriesvakken goed gevuld zijn, hoeft je vriesdeel minder hard te werken. De bevroren massa is dusdanig koud, dat wanneer jij een lade opent om iets te pakken of toe te voegen, dat het systeem weer heel snel op temperatuur is. De algemene regel is bij het vriezen en koelen dat je er voor zorgt dat de compartimenten voor minimaal 75% gevuld zijn. Pas je dit toe, dan kun je jaarlijks een behoorlijk bedrag besparen op je energieverbruik en indirect in de rekening die je krijgt van de energiemaatschappij.

 

https://www.elektroserviceverhagen.nl/koelshop/amerikaanse-koelkasten/liebherr-sbses-8483-premium-detail