Goede doelen wereld
Image default
Meubels

De verschillende stijlen nachtkastjes

Een nachtkastje is ideaal voor naast uw bed. Hier kunt u uw telefoon, bril of glas water bijvoorbeeld op leggen waardoor het ideaal binnen handbereik is. Een nachtkastje zorgt ook voor gemakkelijke opbergmogelijkheden. Op een nachtkastje kan ook een lamp staan, dit kan erg van pas komen als u graag in bed nog even een boek leest. Kortom, een nachtkastje biedt vele voordelen, dus een aanrader is het zeker. De nachtkastjes komen in honderden verschillende vormen en maten, waardoor het kiezen soms lastig kan zijn. In de komende alinea’s gaat uitleg gegeven worden over de verschillende stijlen waarin nachtkastjes komen.

Materiaal & kleur

Nachtkastjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. De bekendste zullen van hout of een houtsoort zijn, maar dit zijn ze zeker niet allemaal. Er zijn nachtkastjes van hout, metaal, staal, een houtsoort en zelfs van kunstleer verkrijgbaar. Erg veel variatie, dus genoeg opties om uit te kiezen. De metalen nachtkastjes zijn vaak in de wat donkerdere kleuren verkrijgbaar, terwijl de houten ook erg licht kunnen zijn. Er zijn zelfs volledig witte nachtkastjes, deze zijn meestal gemaakt van honingraatpaneel. Deze witte look geeft het nachtkastje een erg modern uiterlijk. Als u wat meer houdt van de industriële stijl, dan zijn de volledig metalen nachtkastjes misschien wel wat voor u. Er zijn ook nachtkastjes gemaakt van zowel hout als metaal, deze mix gaat erg goed samen en geeft wel de industriële impressie, maar niet zo extreem als volledig metaal. Als u groot fan bent van hout, dan kunt u ervoor kiezen om een nachtkastje te kiezen dat volledig gemaakt is uit massief hout.

Opbergmogelijkheden

Waar een nachtkastje uiteindelijk voor bedoeld is, is natuurlijk om spullen in op te bergen. Ideaal bijvoorbeeld om uw pilletjes naast uw bed in een lade op te bergen. Ook qua opbergmogelijkheden kunnen nachtkasten erg verschillen. Ze zijn er al met één lade, maar ook met wel drie lades. Het aantal opbergmogelijkheden en de soorten is natuurlijk volledig uit te kiezen naar uw wens. Er zijn ook nachtkastjes met een lade en daaronder een open opberg vak, dit is voor sommige mensen ook ideaal om wat grotere spullen in op te bergen.

Staand of zwevend?

Een zwevend nachtkastje, dat kan toch helemaal niet? Nee, echt zweven is het uiteraard niet, maar daar kan het wel op lijken. Er zijn nachtkastjes zonder onderkant, die aan de muur worden gemonteerd, zo lijkt het of het nachtkastje zweeft. Het zwevende nachtkastje oogt mooi en geeft een luxe impressie. De meeste nachtkastjes komen wel gewoon met onderkant, maar ook hier zijn verschillende soorten in. Zo heeft het ene nachtkastje vier hoge of juist lage poten en heeft een ander er maar twee. De poten kunnen recht naar beneden staan, maar ook van binnenuit naar buiten. Sommige nachtkastjes staan gewoon plat op de grond, en nog andere staan met twee poten op de grond die strekken in de lengte van het kastje.

Gerelateerde artikelen

Canvas schilderij

Kartonnen dozen van dozenhal