Goede doelen wereld
Image default
Woning en Tuin

Betaalbaar wonen als student: Appartement vs. Tiny House

Betaalbare huisvesting is in veel regio’s schaars. Wat het nu al moeilijk maakt voor mensen met een gemiddeld inkomen om onderdak te vinden, heeft een dramatisch effect op de situatie van studenten. Er zijn maar weinig kamers in de slaapzalen van de studenten en niet iedereen houdt ervan om in een gedeeld appartement (WG) te wonen.

Tegen deze achtergrond willen studenten graag alternatieve vormen van leven uitproberen: Ze trekken in bij ouderen en betalen een lage huurprijs of alleen de bijkomende kosten; in ruil daarvoor helpen ze de ouderen in het kader van “Wohnen für Hilfe” een paar uur per week in huis of tuin. Anderen kopen een gebruikte oude caravan en huren een vaste plaats op de lokale camping. Het idee om een Tiny House in Lisse te bouwen – een klein huisje op een trailer – is dus duidelijk en om goedkope woonruimte te krijgen.

Het vinden van een betaalbare plek voor het Tiny House

Jongeren die thuis uit de kamer van hun kinderen verhuizen, nemen weinig bagage mee. Daarom is het voor studenten niet moeilijk om in een kleine ruimte te wonen. Wie het beste kan leren in een rustige omgeving is beter af in Tiny House dan in een studentenresidence of een gedeelde flat. Met alle voordelen is het belangrijk om te onthouden dat je een geschikte plek moet vinden voor het Tiny House. Dit is vooral moeilijk in stedelijke agglomeraties.

Als u niet het geluk heeft om uw Tiny House op een privé-gezinssite te kunnen plaatsen (waar dit is toegestaan door het bouwrecht), moet u voorbereid zijn op een langere zoektocht naar een plek om te staan. Omdat naast de bouwkosten of de maandelijkse aflossing van een bouwlening, die in de meeste gevallen noodzakelijk is, ook rekening moet worden gehouden met de onderhoudskosten en de huur van de grond of het terrein, is het Tiny House niet langer noodzakelijkerwijs de goedkoopste oplossing.

Daarnaast wisselen veel studenten na het behalen van een bachelordiploma van universiteit en voltooien hun masterdiploma in een nieuwe stad – in dit geval zou de zoektocht naar een geschikte parkeerplaats opnieuw beginnen. In dit opzicht kan het huren van een appartement in veel gevallen de eenvoudigste oplossing zijn – vooral omdat kleine huizen minder mobiel zijn dan het lijkt.

Gerelateerde artikelen

Houten vloer den Bosch van AvanceFloors, een aanrader!

Wil jij ook graag mooie decoratie aan je wand? Dan is wanddecoratie schilderij de hulp voor jou!

Interieur compleet met screens in Wijchen