Goede doelen wereld
Image default
Woningen

Je huis in Rotterdam voor de beste prijs verkopen

Je weet dat de huizenprijzen in Rotterdam de afgelopen jaren gigantisch gestegen zijn. Dat kan lastig zijn wanneer je een nieuwe woning zoekt maar je kunt er je voordeel mee doen wanneer je je huidige woning wilt verkopen. Je wilt natuurlijk de beste prijs voor je huis krijgen maar hoe doe je dat? Een verkoopmakelaar die goed bekend is in de omgeving helpt je om een zo goed mogelijke prijs te krijgen. Hoe? Lees snel verder en ontdek de meerwaarde van een goede verkoopmakelaar in Rotterdam.

Kies voor een makelaar die aan je ‘exposure’ werkt

De meeste mensen die een woning in Rotterdam zoeken kijken daarvoor eerst op internet. Het is dus belangrijk dat jouw woning goed zichtbaar is op grote platforms zoals Funda of Jaap. Je huis moet niet alleen in de zoekresultaten naar boven komen maar er moeten ook mooie foto’s bij staan evenals zoveel mogelijk informatie over de woning. Afhankelijk van de makelaarskosten die je betaalt wordt je woning gefotografeerd, wordt er een digitale plattegrond gemaakt en krijg je een verkoopbord in de voortuin of aan de gevel. Ook bezichtigingen en verkoopstyling worden door de makelaar geregeld.

Een lokale makelaar die de omgeving goed kent

Een andere belangrijke mensen waarom mensen voor een woning kiezen is de omgeving. Is de wijk kindvriendelijk? Zijn er scholen in de buurt? Is er geen zware industrie in de buurt die de lucht vervuilt? Hoe is het gesteld met de groenvoorziening in de wijk? Een makelaar in Rotterdam-Zuid bijvoorbeeld, kan je vaak precies vertellen hoe de wijk zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Vraag vooral ook om prijsinformatie over omliggende panden en of er nieuwe projecten in de buurt worden gerealiseerd op korte termijn.

Je huis verkopen in één van de omliggende plaatsen

Net zoals bij iedere grote stad liggen er een aantal kleinere steden en dorpen rondom Rotterdam. Voor veel mensen is vooral de nabijheid van de grote stad aantrekkelijk maar willen ze wel een ruim huis met een leuke tuin. Een makelaar in Capelle aan den IJssel of een makelaar in Schiedam die ook in Rotterdam actief is kan veel beter inspelen op de vraag in de gehele regio dan alleen binnen het dorp of de stad waar jouw huis staat. En dat vergroot de kans op een goede prijs aanzienlijk!