Goede doelen wereld
Image default
Zakelijke dienstverlening

Krijg nieuwe medewerkers met de hulp van een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm kun je in vele soorten en maten terugvinden. Niet alleen de duur kan verschillen, maar ook de opnamevorm (animatie of live action) en de uitvoering. Wat betreft uitvoering heb je bijvoorbeeld de promotievideo, de productvideo en de wervingsvideo. De wervingsvideo is een bedrijfsfilm die wordt ingezet door HR om recruitment te vereenvoudigen.

Wat is eigenlijk het doel van een wervingsvideo?

Als bedrijven groeien dan hebben ze automatisch meer personeel nodig. Een wervingsvideo oftewel recruitmentvideo is een specifieke vorm van een bedrijfsfilm die hierbij helpt. De werving en selectie van potentiële werknemers is veranderd door de groei van het internet. Steeds vaker worden daarom speciale bedrijfsfilms ingezet om nieuwe talenten te verwerven. In de recruitmentvideo vertellen bestaande medewerkers over hun functie en de cultuur binnen het bedrijf. Kijkers identificeren zich met de medewerkers en de bedrijfscultuur spreekt hen aan. Hierdoor gaan ze solliciteren op de openstaande vacatures. Wil je een goede bedrijfsfilm hebben, en dus een goede recruitmentvideo, dan is het raadzaam om een professioneel productiebedrijf in te schakelen zoals Playforward. Zulke bedrijven produceren dagelijks succesvolle wervingsvideo’s en weten precies waar ze op moeten letten bij het maken van een goede bedrijfsfilm. Sterke aspecten die in een wervingsvideo horen te zitten zijn onder andere:

  • Heldere uiteenzetting van je doel
  • Neem je doelgroep als uitgangspunt
  • Authenticiteit is belangrijk
  • Laat je bedrijfscultuur aan bod komen
  • Geef je bedrijf identiteit
  • Laat bestaande medewerkers aan het woord komen
  • Laat het plezier op de werkvloer ook zien

Maak gebruik van de veelzijdigheid van recruitmentvideo’s

Een wervingsvideo is een specifieke soort bedrijfsfilm en daardoor is een wervingsvideo ook veelzijdig in te zetten. Maak hier ook zeker gebruik van. Online heb je veel mogelijkheden een recruitmentvideo in te zetten. Plaats hem bijvoorbeeld op social mediakanalen, YouTube, werkenbij-website, vacaturewebsites, LinkedIn en voeg het videootje in sollicitatiemails erbij.

Gerelateerde artikelen

Een monolitische betonvloer laten leggen door een specialist

Zo handig zijn stevige verzenddozen voor uw bedrijf

Uw exploitatiekosten voor vastgoed laten beheren door een expert