Laat dyslexie behandelen bij een pedagogisch instituut

Goededoelenwereld

Het kan erg lastig zijn voor een kind als hij of zij moeite heeft met lezen, spelling en taal in het algemeen. Vaak ligt daar een reden aan ten grondslag, zoals een leerstoornis. Heel veel mensen zijn bekend met dyslexie, maar vinden het lastig om de juiste hulp te vinden. Gelukkig is een leerstoornis zoals dyslexie goed te behandelen en met extra begeleiding ziet u uw kind vaak grote sprongen vooruit maken op leergebied. Dyslexie is te herkennen aan problemen met klankaanduidigen, het plaatsen van klanken in de juiste volgorde, het onthouden van rijtjes of algemene problemen bij lezen en spelling. Dit wordt meestal gedurende de basisschooltijd duidelijk.

Stel dyslexie vast dankzij een onderzoek

Bent u woonachtig in het westen van Noord-Brabant en wilt u de dyslexie bij uw zoon of dochter zo snel mogelijk laten behandelen of juist laten onderzoeken of een leerstoornis de oorzaak is van de leerproblemen? Bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal wordt alle dienstverlening op pedagogisch gebied onder één dak aan aangeboden. Zo is het mogelijk om een dyslexieonderzoek uit te laten voeren en de behandeling in te plannen. Met dit onderzoek wordt duidelijk of uw zoon of dochter daadwerkelijk dyslexie heeft en in welke mate dit te behandelen is. Daarnaast vragen veel basis- en middelbare scholen een bewijs van een leerstoornis, zodat uw zoon of dochter bijvoorbeeld extra tijd kan krijgen bij toetsen. Op deze manier zullen zij zich een stuk zekerder voelen, ondanks de problemen met taal.

Plan een intakegesprek in voor uw zoon of dochter

Als u in het westen van de provincie Noord-Brabant woont, dan zijn er verschillende instituten waar u terecht kunt met uw zoon of dochter. De specialisten bij Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de leerachterstand of -problemen van uw zoon of dochter op adequate wijze behandeld worden. Dit gebeurt tijdens één-op-éénbegeleiding met een pedagogisch begeleider. Neem contact op om een intake in te plannen voor dyslexie behandelen.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl/