Steeds vaker wordt er gekozen voor particuliere ouderenzorg

Goededoelenwereld

Ouderen die vandaag de dag aangewezen raken op zorg kiezen steeds vaker voor particuliere ouderenzorg. Deels komt dat door de toegenomen welvaart. Ouderen hebben meer financiële middelen tot hun beschikking dan enkele decennia geleden. Zij willen daarom de zekerheid dat zij hun oude dag in een fijn particulier verpleeghuis kunnen doorbrengen waar zij met goede zorg worden omringd. Particuliere ouderenzorg staat garant voor uitstekende zorg maar ook voldoende aandacht. Hier geen verzorgende die met de stopwatch in de hand een douchebeurt afwerkt maar eentje die tijd heeft voor een praatje. Daarnaast beschikt u altijd over een eigen appartement met eigen sanitair waar u zich indien gewenst kunt terugtrekken en waar u ook de maaltijden mag gebruiken als u niet samen met andere bewoners in de gezamenlijke woonkamer wilt eten.

Fraaie accommodaties op uitstekende locaties

Particuliere ouderenzorg wordt geboden op uitstekende locaties. De particuliere verpleeghuizen staan doorgaans op een rustige locatie met veel groen, zodat de ouderen in de tuin van de zon kunnen genieten of een wandelingetje kunnen maken zonder dat zij meteen de openbare weg op hoeven. Familie en vrienden zijn altijd welkom voor bezoek en kunnen zelfs blijven overnachten in de gastenkamer. Er worden activiteiten georganiseerd zowel binnen als buiten het particulier verpleeghuis en uiteraard is er alle dagen prima medische zorg aanwezig.

Waar kan ik als oudere terecht voor goede particuliere zorg?

Als u in de laatste fase van uw leven verzekerd wilt zijn van goede particuliere ouderenzorg dan kunt u hiervoor onder andere terecht bij Compartijn. Zij hebben meerdere prima particuliere verpleeghuizen in Brabant en op enkele andere locaties in Nederland. U vindt hierover meer informatie op de website. Hier kunt u ook de locaties bekijken en de appartementen waarin de ouderen wonen. Een bezoek aan één van deze verpleeghuizen is uiteraard na afspraak mogelijk. U krijgt dan ook alle informatie die u nodig heeft om te beslissen of u wilt wonen in een particulier verpleeghuis als zelfstandig wonen voor u geen optie meer is.