Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

3 manieren waarop je geld spaart voor je kinderen

3 manieren waarop je geld spaart voor je kinderen

Heb jij momenteel ook genoeg doeleinden voor je geld maar wil je ook geld opsparen voor bijvoorbeeld de studie van je kinderen of hun rijbewijs? Het is inderdaad lastig om geld te sparen voor iets waar je misschien nog helemaal niet aan toe komt. In deze blog bespreken we drie manieren waarop je geld kan bewaren voor later. Zo kan je later jouw kinderen voorzien van bijvoorbeeld een rijbewijs, een studie of iets anders. De ene methode is misschien wat winstgevender, en de andere wat zekerder. Lees gauw verder en ontdek welke methode het beste bij jou past!

 

Spaarrekening

Je kan ten eerste natuurlijk elke maand een bepaald bedrag op de spaarrekening zetten. Dit doe je wellicht al voor andere doeleinden. Er zit hier echter wel een nadeel aan, en dat is dat je rente blijft betalen over je spaargeld. Dit lijkt in eerste instantie niet zoveel, maar misschien wel als je nog 10 jaar moet wachten voordat je het kan uitbesteden aan je kinderen. In deze kwestie kan de ene persoon het zich wat beter veroorloven dan de ander. Voor sommige mensen is het voordeel hiervan is dat je geld altijd binnen handbereik blijft. 

 

Spaardeposito

Het sparen door middel van een spaardeposito lijkt enigszins op het sparen middels een spaarrekening. Er is echter één groot verschil en dat is dat je met een spaardeposito voor een bepaalde tijd het geld op de rekening niet kan gebruiken. Dit laat je vooraf tot een bepaalde tijd vaststaan op de rekening. Een voordeel hiervan is dat je in dit geval geen rente over de rekening betaalt. Dit is dus handig voor als je weet waaraan je jouw geld wil uitgeven, en wanneer. Dan kan je namelijk van tevoren het termijn afspreken. Dit kan handig zijn bij het sparen voor de studie van jouw kinderen. 

 

Investeren

Dit is dan weer een methode die wat riskanter kan zijn. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren van investeren. Van vroeger ken je eventueel nog de klassieke aandelen, maar tegenwoordig kan je ook investeren in crypto. Binnen crypto wisselen de koersen nog sneller, en dus maak je ook kans op snellere winsten. Een voorbeeld van zo’n blockchainsysteem, waarin je investeert, is Ethereum. Ethereum prijzen vind je online overal. Zo kun je bij Anycoindirect jouw eigen wallet met crypto aanmaken om vervolgens te gaan handelen. Dit vraagt veel aandacht, maar het werkt erg makkelijk. 

 

https://anycoindirect.eu/nl