Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

3 voordelen van stucwerk

Ben je toe aan vernieuwing van de muren in jouw woning? Dat kan je op verschillende manieren doen. Je kan bijvoorbeeld denken aan schilderen of behangen. Een andere geschikte manier is stucen. Door de muren te laten stucen, creëer je hele egale muren. Ben je benieuwd of stucen enige voordelen heeft? Dan hoef je niet meer verder te kijken. Hieronder kan jij drie belangrijke voordelen van stucen vinden. Lees dus snel verder.

 

Uitbesteden is mogelijk

 

Stucen is oprecht een zware klus. Je moet veel kracht hebben om de muren goed te kunnen stucen. Dit hoef je gelukkig niet zelf te doen, want je kan ervoor kiezen om het stucen uit te besteden. Dat is een voordeel in verschillende opzichten. Een stukadoor weet precies hoe hij de muren op een goede manier moet stucen. Hierdoor kan jij genieten van een mooi, maar vooral strak resultaat. De kans is klein dat je zelf zo een mooi effect bereikt. 

 

Verder kan je flink wat tijd besparen door een stukadoor in te schakelen. Een stukadoor weet de klus erg snel te klaren. Wat kost stucen of wat kost een stukadoor? Daar is geen precies antwoord op te geven. De kosten kunnen verschillen, omdat elke situatie natuurlijk anders is. Het hangt er onder andere vanaf hoeveel muren je wil laten stucen. 

 

Beste basis voor muren

 

Het is al eerder vermeld, maar door te stucen worden de muren egaal. Stucen wordt vaak gedaan om oneffenheden in de muren te herstellen. Een strakke en egale muur ziet er natuurlijk een stuk beter uit dan een muur met allemaal gaten. Naast het feit dat je de muren egaal kan maken door stucen, is er nog een voordeel.

 

Het voordeel is dat stucwerk voor een goede basis zorgt. Stel je voor dat je later toch besluit om de muren te schilderen of te behangen, dan hoef je je geen zorgen te maken over de muren. De muren zijn namelijk voorzien van een goede basis waardoor het aanbrengen van verf of behang een stuk makkelijker zal gaan. 

 

Lang van genieten

 

Veel mensen weten dit niet, maar stucwerk is eigenlijk een hele duurzame optie. Doordat het een duurzame optie is, betekent het dat je lang kan genieten van het stucwerk. Bij behang zal je waarschijnlijk sneller merken dat de muur toe is aan nieuw behang. Dit is al helemaal het geval als je bijvoorbeeld huisdieren in huis hebt. 

 

Stucwerk blijft jarenlang mooi. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je een betrouwbare stukadoor inschakelt die goede kwaliteit levert. Als het stucen niet op een goede manier wordt gedaan, zal je er uiteraard veel minder lang van kunnen genieten. Wees dus kritisch bij het uitzoeken van een stukadoor.