Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Circusworkshops op de basisschool

Een kennismaking met Circus

Wil je de leerlingen kennis laten maken met Circus? Dan is de workshop Circusspelen een ideale workshop. Tijdens deze Circusworkshop voor de basisschool maken de leerlingen kennis met verschillende onderdelen van de discipline circus. Als eerst delen we de leerlingen op in kleine groepjes. Zo kunnen ze op een veilige manier kennis maken met verschillende circusmaterialen. Ze gaan aan de slag met jongleren, koorddansen, lopen op een grote bal en acrobatiek. Er wordt een beroep gedaan op de concentratie en het evenwicht van de leerlingen en ze worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen. We kunnen de workshop afsluiten met een korte presentatie zodat de leerlingen hun succeservaringen kunnen laten zien aan elkaar. 

Specifieke circusworkshops

Ben je op zoek naar specifieke circusactiviteiten op school? Kijk dan ook eens naar onze workshops Goochelen en Jongleren. Tijdens deze workshops krijgen de leerlingen een workshop van een echte goochelaar of jongleur. Bij de workshop jongleren beginnen de leerlingen bij de basistechnieken en starten ze met jongleerdoekjes. Deze doekjes zijn licht en groot waardoor ze langer in de lucht zweven dan jongleerballen. Zodra de basistechniek onder de knie is, gaan ze door naar andere materialen. Wie kan de meeste ballen in de lucht houden? Tijdens de workshop Goochelen gaan de leerlingen aan de slag met echte goocheltrucs. De trucs worden niet alleen uitgevoerd, maar er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie van de truc. Hoe voer je de truc zo uit dat niemand ziet wat er gebeurd? 

Lessenserie Circus

Is een workshop Circus voor jullie leerlingen niet voldoende? Probeer dan de lessenserie Circus! De lessenserie Circus op school heeft verschillende varianten zodat er altijd iets passends tussen zit. Je kan ervoor kiezen om elke week een andere circustechniek aan bod te laten komen. Bijvoorbeeld Chinese draaibordjes, balanceren of jongleren. Het is ook mogelijk om een circusdiscipline te kiezen en daarbij verder de diepte in te gaan. In elke lessenserie staan samenwerken, concentratie en jezelf leren presenteren centraal. Een ander belangrijk onderdeel van deze lessenseries is de motorische ontwikkeling van de leerlingen. De leerlingen leren dus niet enkel iets over circus, maar ontwikkelen ook belangrijke vaardigheden!

 

https://www.grotebroer.com