Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

De leukste elementen om je tuin mee op te leuken

Je kent het vast wel: een aantal jaar geleden heb je een tuin laten aanleggen en toen vond je hem helemaal geweldig. Nu ben je eigenlijk wel toe aan iets nieuws, maar daar is het nog te vroeg voor. Om je tuin mooier te maken, kun je ook kleine nieuwe elementen aan de tuin toevoegen. Je hoeft echt niet de hele tuin opnieuw laten aanleggen. Hieronder vind je leuke elementen om jouw tuin weer prachtig te maken!

Nieuwe bloemen en planten

Misschien is wat je tuin nodig heeft, gewoon een beetje verandering. Vervang de struiken die in je tuin staan bijvoorbeeld door lavendel of maak een gedeelte in je tuin vrij voor een moestuintje. Een nieuwe soort plant of bloemen kan echt het verschil maken in je tuin. Om de goede bloemen en planten voor je tuin te kiezen, is het wel handig om even met een tuinman of hovenier te praten. Sommige bloemen en planten passen namelijk niet in elke tuin.

Een waterfontein

Het wordt steeds meer gedaan: het toevoegen van een waterelement aan je tuin. Of het water nou omhoog spuit of rustig naar beneden stroomt, waterelementen in de tuin kunnen echt niet missen. Heeft je tuin al stenen? Dan kun je de soort stenen van de waterfontein hierop aanpassen. Dit zorgt voor een mooier geheel, waardoor het uiterlijk van je tuin echt een boost krijgt. Ook gladde zwarte stenen staan erg mooi bij een waterelement in de tuin.

Wissel de meubels om

Heb je in je tuin een eet- en zitplek? Door deze plekken om te wisselen, creëer je snel een nieuw uitzicht vanuit je tuin. Eén kleine verandering kan vaak al genoeg zijn om je weer van je tuin te laten houden. En terwijl je deze meubels omwisselt, kan je net zo goed een nieuwe tuintafel kopen, toch? Een hangmat zal vast ook niet misstaan in je tuin, net zoals een ligstoel of tuinbank. Door kleine dingen in je tuin te veranderen en toe te voegen, lijkt het al gauw of je een hele nieuwe tuin hebt. Je hoeft dus helemaal geen echt nieuwe tuin aan te leggen om deze weer interessant voor jou te maken.