Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

De perfecte airco

Tot op de dag van vandaag vragen mensen zich af of het goed is om een split AC of een raam AC te kopen. Om eerlijk te zijn, hangt het er allemaal vanaf wat u precies in uw huis wilt. Hoewel de meesten van ons de voorkeur geven aan split AC omdat ze passen bij het moderne ontwerp van ons huis en minder energie verbruiken, zijn er velen die nog steeds van mening zijn dat raam AC de beste keuze is. Wat zijn daarom de factoren die u moet overwegen voordat u een AC koopt? In deze blog zullen we u begeleiden om het juiste type AC te kopen op basis van enkele factoren, zodat u het beste uit uw AC kunt halen.

Raam AC

Deze worden aan de muur bevestigd en zijn geschikt voor een kleine kamer met raam ruimte. Ze zijn zeer prijsvriendelijk en de onderhoudskosten zijn ook laag. Ze worden meestal geleverd in één enkele eenheid, waarbij de ene zijde binnen en de andere buiten het raam wordt geïnstalleerd.

Split AC

Split AC’s zijn voor wandmontage en worden meestal gebruikt in grote ruimten omdat hun koelcapaciteit vrij hoog is. Ze hebben geen ramen nodig voor de installatie en worden geleverd met een condensor en een compressor. De compressor bevindt zich in de buitenunit, terwijl de verdamper zich in de binnenunit bevindt die de ruimte koelt.

Ontwerp

Split AC is verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen die de hele look van uw kamer kunnen veranderen. Raam-airconditioning daarentegen is beperkt tot één kleur, meestal wit.

De installatie van een split AC vereist altijd de hulp van een vakman en brengt extra installatiekosten met zich mee. Als u in een appartement woont, is het altijd geen goed idee om een split AC te installeren en ze zijn niet eens draagbaar. Raam-airco’s zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen extra kosten. Bovendien zijn ze draagbaar, zodat ze gemakkelijk van de ene plaats naar de andere kunnen worden verplaatst. Bent u geïnteresseerd in een raam AC voor uw appartement? Kijk dan eens op de website van Piest. Voor een airco zoek je op airco Piest.nl.

https://www.piest.nl/