Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten matras toppers

Wat u moet weten over de verschillende soorten matras toppers

Traagschuim matras topper

Traagschuim krijgt zijn vorm langzamer terug dan andere soorten matras toppers, waardoor het zacht en ondersteunend aanvoelt. Traagschuim, ook bekend als visco-elastisch schuim, wiegt of knuffelt het lichaam. Door de contourvormende eigenschappen en het langzame herstel voelt het zacht, maar ondersteunend aan. Als u opstaat, krijgt het schuim langzaam zijn vorm terug (dat is het “geheugen”-gedeelte). Toppings van traagschuim variëren in dikte van 2 tot 4 inch en in dichtheid (bepaald door het gewicht per kubieke voet), waarbij dikker schuim een betere ondersteuning biedt en ook duurder is.

Traagschuim reageert op temperatuur en kan steviger aanvoelen in een koudere kamer of zachter in een warmere omgeving of door contact met lichaamswarmte. Wanneer u in het schuim wegzakt, houdt het uw lichaamswarmte vast en straalt het die uit, zodat u kunt gaan zweten als u warm slaapt. Toppers van traagschuim met gel bevatten verkoelende gels die bedoeld zijn om extra warmte te absorberen (soms wordt hiervoor reclame gemaakt als “verkoelende” matras-topper). In de praktijk is niet gebleken dat schuim met gel onze warme slapers ervan weerhield om te zweten. De toppers die het minst zweet veroorzaakten, waren de toppers met een stoffen hoes. 

Latex matras topper

Latex voelt veerkrachtiger aan dan traagschuim en biedt meer structuur en ondersteuning dan met vezels of veren gevulde toppers. Latex is qua textuur vergelijkbaar met traagschuim, maar het veert beter; in plaats van erin weg te zakken, rust uw lichaam op het oppervlak. Latex kan een goede optie zijn als u het drijfvermogen van schuim wilt, maar niet van het knuffelende gevoel van traagschuim houdt. Omdat u minder in het schuim zakt, zou latex minder warmte moeten vasthouden dan traagschuim (hoewel we hebben gemerkt dat dit niet altijd het geval is). 

Vezelgevulde topper matras

Vezelmatrassen zijn gevuld met polyester of andere vezels in plaats van veren en moeten worden opgeschud om de vulling gelijkmatig te verdelen en de vulling in de vulling te houden. Met vezels gevulde bedden, ook bekend als dons-alternatieve toppers, zijn vergelijkbaar met veren bedden, maar zijn gevuld met polyester of andere synthetische vezels. Deze zijn een goede optie als je gewoon wat extra vulling nodig hebt op een te stevig matras. Vezelmatrassen bieden lang niet zoveel demping als traagschuim of latex, dus we zouden deze stijl niet aanraden als je huidige matras je pijn doet bij je schouders, heupen of andere drukpunten. Maar in het algemeen kunnen vezel toppers een comfortabele en vrij betaalbare optie zijn als je gewoon een beetje een pillow top aan je matras wilt toevoegen. Sommige vezelgevulde bedden kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen chemisch gereinigd kunnen worden.

Wollen matras topper

Wollen toppers behoren tot de meest ademende en beste temperatuurregulerende, maar ze zijn de duurste die we geprobeerd hebben en we vonden dat ze niet zo veel demping bieden (ze hebben de neiging om na gebruik af te vlakken). Het voordeel van wol ten opzichte van sommige volumineuze vezelgevulde toppers die niet in een standaard wasmachine en -droger passen, is dat je wollen toppers in het algemeen in een gewone droger kunt pluizen. Ze zijn meestal 1 tot 2 centimeter dik. Sommige wollen toppers kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen chemisch mogen worden gereinigd.

Veren matras topper

Ook bekend als veren bedden, zijn deze – net als vezel gevulde bedden – vergelijkbaar met comforters in die zin dat ze zijn genaaid met baffle dozen die de veren en dons te houden van verschuiven. Deze toppers voelen luxueus aan zo uit de zak, maar moeten regelmatig opgeschud en opgeschud worden om de vulling te behouden. Ze hebben de neiging knapperiger aan te voelen dan andere soorten, en veren kunnen erdoorheen steken. De meeste veren toppers kunnen alleen met de hand gereinigd worden.

Geïnteresseerd in een topper matras? Slaapwijsheid.nl heeft de beste toppers op een rij gezet.

 

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/topdekmatras-7-best-geteste-toppers/