Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Deurklinken: check voor je koopt!

Het klinkt zo simpel: een nieuwe deurklink uitkiezen. Het principe is ook niet lastig, maar er komt misschien meer bij kijken dan je denkt. Je hebt namelijk veel keuze uit allerlei soorten deurklinken voor binnen en buiten, of juist uit speciale deurklinken. Via allerlei aanbieders van deurklinken, zoals Deurklinkenshop.be, vind je een groot assortiment van allerlei deurklinken die passen bij jouw wensen.

 

Materiaal, kleur, uitvoering en grootte van deurklinken

Voornamelijk voor binnen heb je ruime keuze uit allerlei verschillende soorten deurklinken. Zo kun je bijvoorbeeld rekening houden met de verschillende materialen waaruit je deurklink vervaardigd kan zijn. Veel voorkomende materialen zijn bijvoorbeeld rvs of aluminium, maar ook titanium of koper behoren tot de mogelijkheden. Het materiaal bepaalt in grote mate twee andere factoren: het onderhoud en de verdere opties. Bepaalde materialen vragen eenmaal minder onderhoud dan anderen, zoals bijvoorbeeld rvs. Hoe meer een bepaald materiaal wordt gebruikt, hoe meer andere opties er zijn.

 

Deze andere opties zijn onder meer de kleur van de deurklinken. Denk hierbij niet alleen aan zilvergrijs of zwart, want je hebt ook keuze uit hippe kleuren zoals oud geel, goud of rosé. Vervolgens kun je ook nadenken over de uitvoering en de grootte van je deurklinken. Deze zijn er in allerlei vormen: lange handvatten, knoppen, ronde of vierkante achterkantjes… Keuze genoeg, om bijvoorbeeld goed bij de uitstraling van de rest van je huis te passen.

 

Ook voor buiten meerdere opties

Voor buiten kun je ook kiezen uit alle eerdere opties, maar zijn nog twee andere factoren van belang. Zo is er als eerste het weersbestendige onderdeel. Deurklinken voor buiten moeten bestand zijn tegen zon, wind, regen, sneeuw, hitte en kou. Hiervoor zijn een paar materialen extra geschikt, of hier wordt een speciale coating voor gebruikt. Hou hier rekening mee bij de keuze van je buitenklinken, want dit heeft een grote invloed op het onderhoud en de levensduur van de klink. Daarnaast wil je geen ongewenste bezoekers binnenlaten via je deurklinken. Let daarom ook goed op veiligheidsaspecten van je nieuwe deurklink.

 

Antibacteriële klinken, intelligente klinken…

Naast standaard deurklinken zijn er tegenwoordig meerdere hippe varianten beschikbaar. Eentje daarvan is de intelligente klink. Deze kun je, naast je gebruikelijke sleutel, ontgrendelen met allerlei technieken. Wat dacht je van ontgrendeling met Bluetooth of WiFi, je vingerafdruk, een pasje of een pincode?

 

Daarnaast is een ruime keuze in antibacteriële deurklinken. Deze klinken zijn uitgerust met een speciale coating, die bacteriën snel verwijderd en dood. Ook zijn er verschillende soorten voetklinken beschikbaar, die je logischerwijs met je voet kunt openen.