Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Deze auto onderhoudstaken kunt u zelf uitvoeren

Voor de meeste mensen is het toch wel intimiderend om onder de motorkap te gaan rommelen. Toch zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen om een aantal tientjes te besparen. Hier zijn drie onderhoudstaken die u zelf kunt uitvoeren.

Kapotte koplamp vervangen

Zo nu en dan komt het voor dat uw koplamp springt of doorbrandt. Vervang deze zo snel mogelijk om gevaarlijke situaties te voorkomen. Bovendien kunt u een boete krijgen als u met een kapotte koplamp rijdt. U kunt een nieuw gloeilampje kopen voor drie á tien euro, LED en xenon lampen kosten wat meer. U kunt online makkelijk vinden welk lampje u nodig heeft. Bij de meeste auto’s kunt u zelf makkelijk via de motorkap bij de achterkant van de koplamp. Weet u het niet helemaal zeker? Er staan talloze video’s op het internet waar mensen laten zien, hoe u bij uw auto bij de koplamp kunt komen. 

Olie verversen

Dit is een leuke uitdaging en voor veel mensen prima te doen. Zorg ervoor dat de auto recht staat en voldoende is afgekoeld. Draai de oliedop los en plaats een opvangbak van minimaal vijf liter op de juiste plek onder de auto. Draai dan de carterplug los en wacht tot alle olie uit het reservoir is gestroomd. Draai dan het oliefilter los en veeg alles schoon. Plaats nu de carterplug terug met een nieuwe ring. Nu kunt u het nieuwe oliefilter plaatsen, smeer de rubber rand ook nog even in met olie en draai dan het filter helemaal vast. Nu kunt u met een trechter de nieuwe olie in de bovenkant schenken. Begin met ongeveer 4 liter en controleer na een aantal minuten het oliepeil, vul bij als dat nodig is.

Accu vervangen

U kunt zelf een autoaccu kopen en deze vervangen. Voor elke auto is het anders, zorg er daarom voor dat u zeker weet dat u de juiste informatie voor uw auto heeft. Over het algemeen geldt: zorg er altijd voor dat het contact is uitgeschakeld en dat u de juiste beschermende kleding draagt. Advies is ook om de auto via startkabels op stroom te houden zodat bepaalde onderdelen in de auto niet worden gereset. De manier waarom de accu wordt los gehaald, is ook hoe de nieuwe accu wordt gemonteerd. Als het uw eerste keer is, is het handig om er een video of blog bij te zoeken die op uw auto van toepassing is.

https://www.rebatt.nl/