Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Een uniek beroep: Jobcoach

Voor mensen met een handicap of ziekte kan het best moeilijk zijn om te werken. Ze hebben meestal wat meer begeleiding nodig om goed te kunnen presteren op de werkvloer, maar dit is natuurlijk geen enkel probleem! Voor mensen die minder beperkt of langdurig ziek zijn kan een jobcoach goed te hulp staan. Velen vinden het erg fijn om met een jobcoach samen aan de slag te gaan en presteren hierdoor ook beter op werk. Wil jij weten wat een jobcoach is en wat zijn taken zijn? Je leest het hieronder.

 

Wat is een jobcoach?

Een jobcoach is iemand die werknemers met een handicap, beperking of langdurige ziekte begeleidt op de werkvloer. Er zijn twee soorten jobcoaches die ingeschakeld kunnen worden. Zo heb je een interne jobcoach en een externe jobcoach uwv. Een jobcoach uwv kan ingeschakeld worden buiten het bedrijf uit, dit kan de werknemer dus zelf doen. Een interne jobcoach wordt via de werkgever geregeld met subsidieregeling. Dit is eigenlijk het enige verschil, er zit geen verschil in de werkwijze van de twee soorten jobcoaches.

 

Jobcoaching

Jobcoaching zelf kan erg prettig zijn voor de persoon die het nodig heeft. Ook als je tijdelijk minder beperkt of ziek bent kun je een jobcoach inschakelen zodat je toch nog goede prestaties kunt maken op de werkvloer. De werkwijze van een jobcoach is erg fijn. Samen met je jobcoach worden er doelen gesteld die op de werkvloer behaald worden, zo heb je een duidelijke visie. Een jobcoach zorgt ervoor dat ook minder beperkte mensen gewoon lekker kunnen genieten van hun werk, net zoals iedereen dat zou kunnen doen. Mocht je nog geen baan hebben, dan kan je samen met de jobcoach opzoek gaan en gaan solliciteren. De gesprekken worden dan samen gehouden met de jobcoach en de werkgever. Er wordt dan vooral gekeken naar de taken die je moet uitvoeren, de omgeving van het werk en of dit wel allemaal aansluit op jouw behoeftes.

https://www.sterkerwerkt.nl/diensten/jobcoaching/