Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Essentiele barista tools

Een gloednieuwe, glimmende nieuwe espressomachine en molen in je keuken. Behalve de koffie heb je wat coole tools nodig om de beste koffiespecialiteiten te maken die je ooit hebt gehad!!

Uitklopbak

Een uitklopbak is een speciale bak om je gebruikte koffie in te kloppen. Perfect voor gebruik met je brouwhandvat en geweldig als je het koffiedik wilt recyclen of composteren. Het is een prachtige oplossing voor het verwijderen van vuil van de portafilter op een geluiddempend rubberen oppervlak waarbij uw portafilter zorgvuldig wordt beschermd tegen krassen.

Tamper

Zodra u uw koffie in uw brouwhandvat maalt, moet deze koffie worden afgeplat en samengeperst. Anders stroomt het water te snel door. Dit doe je met een koffietamper. Stampers zijn er in allerlei soorten en maten. Gebruik een liniaal om de bovenkant van uw metalen filtermand te meten en verwijder ongeveer 3-4 mm. De meest voorkomende maat is 58 mm, dus als je hier omheen meet, is het het veiligst om te gaan met een basis van 58 mm.

Melkkan

Ik kan geen flattie maken zonder een kan om de melk in te stomen. Ik stel voor om 2 kannen met antiaanbaklaag te kopen. Een in 12oz en de andere in 20oz.

Thermometer

Niets erger dan verschroeide melk. De ideale temperatuur ligt rond de 55-65c, neem het giswerk weg met een eenvoudige thermometer. Of zoek een melkkan met ingebouwde thermometer.

Koffiemolen

Als jouw espressomachine geen ingebouwde molen heeft, is het kopen van een koffiemolen de eerste belangrijke stap die we moeten doen. Er zijn opties beschikbaar in gemalen koffie, maar het malen van koffie op het moment van de voorbereiding van onze voegt espresso punten aan ervaring en natuurlijk leidt tot een betere kop , zoals vers gemalen koffie is rijker in smaak . Het kopen van een goede koffiemolen  is een van de belangrijkste dingen die iemand moet doen om de perfecte zelfgemaakte espresso te vinden.

Precisieschaal

Slechts enkele grammen kunnen een espresso verpesten of opstijgen . Zelfs ervaren thuisbarista’s vertrouwen op hun weegschaal en niet op hun “oog”, omdat we het hebben over verschillen die in een halve gram bewegen . Als we gewend raken aan het experimenteren met verschillende koffiemelanges (en dus steeds verschillende bonengroottes), is de enige veilige oplossing om de dosis gemalen koffie op kleine schaal af te meten. Hoewel de verrijking van onze collectie barista-gereedschappen met een weegschaal misschien te overdreven lijkt, is het een van de stappen die onze handen echt kunnen oplossen.

Shotglas

Deze had je misschien niet verwacht. Een shotglas is geweldig als de hoogte onder je handvat beperkt is of als je je schoten wilt splitsen. Ook om de hoeveelheid espresso die u zojuist hebt ingeschonken te controleren. Dit is extra handig als je een koffiespecialiteit wil maken, een lekkere koffiecocktail of ander koffierecept. 

Timer

Extraheren correcte espresso afhankelijk van de mate van slijpen , de temperatuur en de extractie tijd . Een eenvoudige stopwatch bevestigt dat de extractie van onze espresso op het juiste moment wordt gedaan en stelt ons in staat om de tijdvariabele te wijzigen als functie van het veranderen van de andere twee variabelen. Toch is een timer een onmisbare toevoeging aan een verzameling barista-gereedschappen, omdat het essentieel is voor bijna elke extractiemodus.

https://koffiemachine.org/uitklopbak/