Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Het belang van bewegen naast het werk

Het is geen geheim dat lichaamsbeweging goed voor je is. Het kan je geestelijke gezondheid, lichamelijke conditie en algemeen welzijn helpen verbeteren. Maar wist je dat bewegen naast je werk ook gunstig kan zijn? Hier zijn een paar redenen waarom bewegen tijdens je werk belangrijk is.

 

1. Lichaamsbeweging verbetert concentratie en productiviteit

Als je een pauze neemt om te sporten, kan dat je concentratie en productiviteit verbeteren als je weer aan het werk gaat. Uit een studie van de Universiteit van Bristol bleek dat werknemers die tijdens hun lunchpauze sportten ’s middags productiever waren dan degenen die niet sportten. Dat komt omdat lichaamsbeweging helpt om je energieniveau te verhogen en je concentratie te verbeteren. En als je productiever bent, krijg je meer gedaan op je werk. Dus als je op zoek bent naar manieren om je productiviteit te verhogen, begin dan met wat lichaamsbeweging toe te voegen aan je dagelijkse routine. 

 

2. Lichaamsbeweging vermindert stress

Lichaamsbeweging is ook een geweldige manier om je stressniveau te verlagen. Als je je gestrest voelt, maakt je lichaam het hormoon cortisol vrij. Dit hormoon kan een negatieve invloed hebben op je gezondheid, waaronder het verhogen van je risico op het ontwikkelen van angst of depressie. Lichaamsbeweging helpt de niveaus van cortisol in je lichaam te verlagen, wat kan leiden tot een betere geestelijke gezondheid.

 

3. Lichaamsbeweging verhoogt het energieniveau

Als je je moe voelt op je werk, kan lichaamsbeweging je een broodnodige energieboost geven. Uit een onderzoek van de American Council on Exercise bleek dat slechts 30 minuten matig intensieve aërobe lichaamsbeweging de vermoeidheid kan verminderen en het energieniveau tot twee uur daarna kan verhogen.


Zoals je ziet zijn er veel voordelen aan bewegen naast het werk. Dus de volgende keer dat je het gevoel hebt dat je vastzit aan je bureau, neem dan een pauze en ga wandelen of doe wat stretchoefeningen. Je lichaam en geest zullen je er dankbaar voor zijn! En dit kan natuurlijk niet zonder bidon. Laat snel je bidons bedrukken om het nog leuker te maken!