Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan je jouw scriptie stress de baas worden?

Hoe kan je jouw scriptie stress de baas worden?

Hoewel het einde van jouw studieperiode (tergend langzaam) steeds dichterbij komt, wegen de laatste loodjes toch wel vaak het zwaarst. Of dit nou in de vorm van een tentamenweek is, of zoals velen; het inleveren van een scriptie…Het inleveren en hopelijk behalen van een scriptie gaat gepaard met proosten, borrelen en feesten en natuurlijk het papiertje op zak, maar daar zal je eerst nog wel moeten komen. Wij geven je graag een paar nuttige tips voor jouw scriptieperiode! Lees snel met ons mee.

 

 Studiematen

Misschien woon je wel niet in de stad waar je studeert of kan je het niet zo goed vinden met de mensen op je studie. Of door corona zijn er niet echte vriendschappen ontstaan. In elk geval; wij raden aan om een klein clubje op te richten met mensen die ook hun scriptie moeten schrijven (dan wel voor een andere studie). Je kan bijvoorbeeld gewoon een oproep via FaceBook doen, en vragen of mensen het willen delen/reageren. Je haalt er veel motivatie uit om eens of misschien wel meermaals per week samen met anderen te blokken. Wordt zo’n dagje toch nog leuk!

 

Weekplanningen

De afstudeertips van vrienden en familie laten jou waarschijnlijk al een poosje niet met rust, maar heb je deze tip wel goed in acht genomen? Wij stippen hem graag nogmaals af; maak goede weekplanningen! Heb duidelijk voor jezelf wat je wanneer af wilt hebben en hoeveel dagen je precies gaat zitten broeden op een bepaald onderwerp!

 

Scriptiebegeleiding

Scriptiebegeleiding is tijdens het scriptieproces totaal geen overbodige luxe; je kunt kijken wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld één keer per week een meeting te hebben met een scriptiebegeleider; weet je meteen of je kwalitatief ook resultaat levert en kunnen jullie samen naar jouw eindproduct kijken!

 

Neem je rust

Mensen zijn nou eenmaal geen machines of robots, en kunnen dus niet uren achter elkaar door tikken, of erger nog; weken achter elkaar. Zorg dat je voldoende rust neemt. Typ maximaal een paar uurtjes achter elkaar, en ga er even tussenuit. Maak een wandeling of trek die hardloopschoenen uit de kast; je kunt daarna wel weer verder! Zorg er ook voor dat je je weekend goed neemt, of dit nou op zaterdag en zondag is of liever of woensdag en donderdag maakt uiteraard niets uit, maar je verdient je rust!

https://www.topscriptie.nl/