Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Hoe komen de premies tot stand?

Hoe komen de premies tot stand? 

De kosten van een uitvaart lopen tegenwoordig flink op en kunnen zelfs rond de 10.000 euro uit komen. Om die reden sluiten steeds meer mensen een uitvaartverzekering af. Per persoon verschilt de premie maar waarom ben jij goedkoper of duurder uit dan bijvoorbeeld jouw buurman.

Looptijd en hoogte uitvaartverzekering
De premie wordt altijd berekend op basis van de hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie is. Naast de hoogte is ook de looptijd van de premie betaling erg belangrijk voor de hoogte van de premie. Hoe langer de looptijd, hoe lager het bedrag is. Daarnaast krijg je bij de meeste verzekeringen een korting als je de premie per jaar betaald of in één keer volstort. Er zijn ook verzekeringen waar je tot aan jouw overlijden premie betaald. De premie is lager maar je betaald wel zo lang je leeft dus uiteindelijk ben je vaak duurder uit.

Factoren die invloed hebben
Op de premie zijn veel factoren die van invloed zijn op de hoogte van de premie. De leeftijd op het moment dat de begrafenisverzekering wordt afgesloten is de belangrijkste factor. Hoe jonger je bent hoe lager de premie is. Dit komt omdat de verzekeringsmaatschappij er vanuit gaat dat je een bepaalde leeftijd haalt en hoe jonger je dus begint met premie betalen hoe rendabeler het is voor een verzekeringsmaatschappij. Een andere zwaarwegende factor is natuurlijk jouw gezondheid. Ben je ongeneeslijk ziek of heb je een ziekte die voorkomt op de risicolijst dan zal jouw premie aanzienlijk stijgen. Jouw levensverwachting is korter bij een slechte gezondheid en daardoor is de kans groter dat een uitvaartverzekering al moet gaan uitkeren voordat jij bijvoorbeeld de 20 of 30 jaar premie betaald hebt.

Roken en overgewicht
Zelfs voor een begrafenisverzekering is jouw leefwijze erg belangrijk. Je zal dan ook bijna altijd de vraag krijgen of je rookt of hebt gerookt. Moet jij hierop met ja antwoorden dan kan je er vanuit gaan dat je meer premie betaald. Daarnaast zijn er ook verzekeringsmaatschappijen die overgewicht als een risico zien voor vroeger overlijden waardoor je ook een hogere premie kan betalen.

Wat is het voordeligste?
Het voordeligste ben je eigenlijk als je een begrafenisverzekering zo jong mogelijk afsluit. Ook je uitvaartverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je voordelig uit bent. Zorg er wel voor dat je aan de toekomst denkt met stijgende kosten en kies voor een hoger uitkeringsbedrag.

 

Gerelateerde artikelen

De beste Playstation aanbiedingen

Picanha: lekker op de barbecue

Demontabele container; met gemak meer ruimte