Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Hoe maak je zelf muziek

Muziek hoor je daadwerkelijk overal, het is bijna niet te ontwijken. Muziek hoor je in de stad, in de supermarkt, in een café en zelfs in de lift. Heel veel mensen genieten optimaal van muziek en staan er mee op en gaan er mee naar bed. Er zijn veel apparaten geproduceerd om zelf muziek te luisteren, zoals oordopjes, koptelefoons, muziekboxen, radio’s en meer. Het is erg amuserend om naar muziek te luisteren die door talentvolle artiesten zijn gemaakt, maar muziek kan ook zelf gemaakt worden. Artiesten zoals Martin Garrix, Aspro en Armin van Buuren zijn ook begonnen zoals jij. Jij zou ook muziek kunnen maken als je dit echt zou willen, net zoals Aspro en Armin. Wil je weten hoe? In deze blog staan 3 stappen voor het maken van eigen muziek.

 

Stap 1: Een instrument

Wanneer je muziek gaat maken is het bespelen van een instrument wel handig. Je kunt met een instrument de basis van het nummer creëren waarop je naderhand de tekst op kunt schrijven. Sommige vinden het fijner om eerst de tekst te schrijven en dan de muziek te maken, maar als beginner kun je beter beginnen met het interesseren in een instrument. Als je eenmaal een instrument hebt uitgekozen, zoiets als een gitaar, ukelele of piano bijvoorbeeld, kun je op naar de tweede stap.

Stap 3: Leer noten lezen

Als je eenmaal een instrument hebt uitgekozen kun je beginnen met het bespelen van het instrument. Dit kan in het begin moeilijk zijn, je zou ervoor kunnen kiezen om lessen te volgen of het gewoon zelf aan te leren aan de hand van YouTube filmpjes bijvoorbeeld. Wanneer je een instrument speelt is het wel nodig om noten te leren lezen. Met noten kun je het nummer namelijk op papier zetten, zodat je het ook niet vergeet.

Stap 3: Schrijf en zing de tekst

Hopelijk kan je een beetje zingen, want dat is nodig voor stap 3! Als je eenmaal een nummer hebt geschreven kan je beginnen met het schrijven van de tekst. Geloof ons dat het in het begin echt moeilijk gaat worden om iets op papier te zetten, je zal misschien wel het gevoel hebben dat je totaal geen woorden kunt verzinnen of überhaupt rijmen. Uiteindelijk zal dit vanzelf gaan en zal je vanuit je hart die tekst kunnen schrijven. Je kunt natuurlijk inspiratie op internet op doen, maar onthoudt dat je het niet namaakt! Dan is het tijd om het nummer en de tekst te koppelen, dan heb je je eigen muziek gemaakt!