Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Je eigen patronen zien

Iedereen heeft ze: eigen patronen. Dit zijn dingen die je steeds weer doet, bewust of onbewust, of gedachtes die steeds weer terugkomen. Zie het als ingesleten gewoontes. Patronen zijn normaal in iedereens leven, maar patronen kunnen je ook dwars gaan zitten. Je kan helemaal gaan handelen naar bijvoorbeeld een negatieve gedachte en daar je hele leven op aanpassen. Soms kom je dan in een spiraal terecht waar je niet meer uitkomt. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Naast dat je je eigen patronen hebt, heb je ook patronen die voort kunnen komen uit een familielijn. Je hebt dit patroon overgenomen van een van je ouders en die hebben dit weer overgenomen van je opa of oma. Merk je dat er weerstand zit op wat voor relatie dan ook? Dan reflecteert dit vaak in iets wat je bij jezelf dwars zit. Je kunt de schuld bij een ander leggen, maar je kunt ook je eigen patronen gaan bekijken.

 

Bewust worden

Als je je niet bewust bent van je patronen kun je er ook niks aan doen. Het is daarom belangrijk om je bewust te worden van je patronen, zeker als je merkt dat je er vaker last van hebt. Zoals net al besproken kun je dit merken als je bijvoorbeeld vaak dezelfde negatieve gedachte hebt of je vaak weerstand hebt op een onderwerp. Ga dit voor jezelf na en wordt bewust van je eigen patronen.

 

Prioriteit ontrafeld

Je bewust worden van je eigen patronen vraagt zelfreflectie. Dit is vaak een hele opgave, want je moet opeens jezelf bovenaan je prioriteitenlijst zetten. Waarom? Je moet dagelijks tijd vrijmaken voor jezelf om dit te gaan onderzoeken om op die manier achter je patronen te komen. Dit kan als moeilijk worden ervaren. Wil je hier hulp bij? Dan kun je bijvoorbeeld een boek zoals ontrafeld aanschaffen of je kan hulp zoeken bij een professional als je er echt niet uitkomt.

https://cookcoaching.nl/product/ontrafeld-hardcover/