Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Lekker varen in Amsterdam

Zomervakantie is eindelijk hier, na bijna anderhalf jaar in huis te hebben kunnen we eindelijk deze zomer lekker genieten van het weer en van elkaar natuurlijk. Je wilt graag samen met je vrienden gaan varen en genieten van het weer. De beste manier om dit te doen is om gezamenlijk een boot te huren. Maar hoe zit dat allemaal in elkaar?

 

Een sloep

Een sloep wordt op het dek van een groter schik meegevoerd en ook als onafhankelijk zeevaartuig gebruikt.

Sloepen zijn te vinden in verschillende grootte en capaciteiten. Je kunt bijvoorbeeld een sloep huren in Amsterdam voor het heel gezin of een sloep groot genoeg voor die ‘Hot girl summer’ waar je al maanden over tweet. Zorg er wel voor dat je het maximum aantal personen niet overschrijdt. In zulke gevallen kun je in problemen komen met de verhuurder en kan zelfs de borg ingehouden worden. Houdt wel rekening dat een sloep, maar 12 kilometer per uur gaat en dus niet de snelste op het water zal zijn. Voordat je overgaat tot het huren van een sloep, is het wel raadzaam om eerst de verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken. Er zijn verhuurders die de sloep inclusief benzine verhuren en weer andere zonder benzine. Alhoewel het prachtig zonnig weer is, kan dit altijd veranderen. Ga na als de sloep een overkapping heeft voor eventuele regenbuien. Ben je dol op je huisdier en neem je die graag mee? Vraag eerst als dit is toegestaan om teleurstelling te voorkomen. Voor jouw veiligheid en die van je vrienden en familie is het ook handig om na te gaan als er zwemvesten aanwezig zijn.

 

 

Waarom een boot huren?

Met een boot varen in de natuur kan ontspannend en gezellig zijn. Je kunt een boot al voor enkele uren huren en gezellig genieten met je vrienden of familie. Of gezellig een boot huren in Amsterdam voor je date. Zit je er misschien over na te denken om een boot te kopen? Dan is eentje huren een goede manier om te kijken als je hier wel ready voor bent. Er zijn daarnaast verschillende boten soorten te huur. Je kunt kiezen uit een eenvoudige of een luxe boot. Voor iedereen en elke gelegenheid is er een perfecte boot te huur. Ga je gezellig met je vrouw en kinderen varen dan is een eenvoudige boot misschien wel genoeg. Wil je indruk maken op je date, dan kun je kiezen voor de wat luxere versie. 

 

Lekker varen

Je kan in Nederland haast overal naar toe varen, we hebben wel duizend kilometers aan vaarwegen. Heb je geen idee welke richting je op moet, vraag dan aan de verhuurder welke kant je het best op kan. In de meeste boten zijn er waterkaarten en/of vaarboeken aan boord, die je kunnen helpen.

 

Maak op tijd je reservatie

Ben je van plan een boot te huren voor de zomerperiode in Amsterdam? Probeer vooraf een boot te reserveren om op zo een manier teleurstelling te voorkomen. Bij ons, Floating Amsterdam kun je gelijk op de website een boot inhuren. Ons borrelboot is echt een aanrader voor de zomer. Je kunt gezellig met je vrienden drinken en genieten van de rit.

 

COVID veilig

Ondanks het weer veilig is om gezellig samen buiten te zijn, moeten wij ons toch aan de COVID maatregelen houden. Ook bij ons gelden deze maatregelen. Houd zoveel mogelijk afstand van elkaar en reinig je handen.