Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met het uitbesteden van telefonische acquisitie

Telefoon acquisitie outsourcing is een bedrijfsstrategie waarbij een extern team wordt ingehuurd om inkomende en uitgaande gesprekken af te handelen. Deze vorm van uitbesteding is gunstig voor bedrijven die een betere klantenservice willen bieden, maar niet de capaciteit hebben om dat zelf te doen. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het uitbesteden van telefonische acquisitie.

 

Voordelen van het uitbesteden van telefonische acquisitie

Het belangrijkste voordeel van telefonische acquisitie uitbesteden is kostenbesparing. Het kost aanzienlijk minder geld dan het aannemen van een intern team, omdat er geen lonen of voordelen voor werknemers betaald hoeven te worden, en ook geen andere overheadkosten zoals kantoorruimte of investeringen in technologie. Bovendien kan outsourcing de hoeveelheid tijd die je medewerkers aan telefoongesprekken besteden verminderen, waardoor hun tijd vrijkomt voor belangrijkere taken. Ten slotte kun je, afhankelijk van aan wie je uitbesteedt, toegang krijgen tot een grotere pool van talent dan wat je momenteel in huis hebt.

 

Nadelen van het uitbesteden van telefonische acquisitie

Het belangrijkste nadeel van het uitbesteden van telefonische acquisitie is de kwaliteitscontrole. Omdat je team niet direct toezicht houdt op de uitbestede bellers, bestaat het risico dat ze zich niet houden aan de richtlijnen van je bedrijf in de omgang met klanten. Bovendien kunnen taalbarrières een probleem zijn als je een buitenlandse aanbieder kiest; dit kan leiden tot misverstanden tussen je klanten en de bellers die hulp verlenen. Ten slotte kan het moeilijk zijn om van de ene aanbieder naar de andere over te stappen als je besluit dat je niet langer tevreden bent met het werk dat door je huidige aanbieder wordt gedaan of als ze hun tarieven te veel verhogen.

 

Ontdek de voordelen!

Bij correct gebruik kan telefonische acquisitie outsourcing talloze voordelen bieden voor bedrijven die een betere klantenservice willen bieden zonder extra personeel in dienst te hoeven nemen of te investeren in extra technologische oplossingen. Het gaat echter wel gepaard met enkele risico’s; namelijk problemen met de kwaliteitscontrole en mogelijke taalbarrières tussen bellers en klanten. Bedrijven moeten deze voor- en nadelen zorgvuldig overwegen wanneer ze beslissen of het uitbesteden van telefonische acquisitie al dan niet geschikt voor hen is. Ben je benieuwd of telefonische acquisitie uitbesteden iets voor jouw bedrijf is? Neem dan een kijkje op de website van Convins. 

 

https://www.convins.eu/