Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Olijfboom

Een olijfboom heeft een unieke uitstraling, namelijk een exotische uitstraling. De olijfboom zorgt voor een zonnige sfeer in jouw tuin. De bladeren van deze boom zijn grijsgroen gekleurd. Deze kleur is aan de ene kant redelijk onopvallend, maar aan de andere kant breng je met de boom ook veel groen aan in en rondom de woning. De olijfboom is afkomstig uit het Zuiden. Het klimaat in het Zuiden is anders dan bij ons in Nederland. Lees hier meer over de olijfboom voor in of rondom jouw woning. 

 

Toevoegen aan je tuin 

Een olijfboom is geen dagelijkse aankoop. Voordat je overgaat tot aankoop van een olijfboom is het verstandig om hier goed over na te denken. Uit onze ervaringen is gebleken dat de bomen erg breed en groot kunne worden. Bekijk vooraf de plek waar de boom komt te staan. Door deze plek goed te bestuderen kan je wellicht een inschatting maken voor de grootte van de boom. Het advies is om voor jouw gehele tuin de plattegrond te maken. Op deze manier weet je exact welke boom op welke plek komt te staan. Wellicht kan de tuin nog worden aangevuld met overige beplantingen. 

 

Snoeien 

Een olijfboom wordt vaak naar afloop van de wintermaanden gesnoeid. De perfecte snoeiperiode ligt tussen maart en april. Het snoeien van de olijfboom mag best gronding gebeuren. Door de olijfboom ieder jaar op de juiste manier te snoeien, krijgen ze de mogelijkheid om erg oud te worden. In april zien we vaak dat de olijfbomen alweer tot bloei komen. Op deze manier is de olijfboom maar een korter tijd kaal. Het is belangrijk om voornamelijk de dode bladeren en takken weg te snoeien. Na het snoeien moet de stam in staat zijn om voldoende daglicht op te vangen. De horizontale takken zorgen voor de vorm van de olijfboom. Het is dus belangrijk om deze te behouden. 

 

Olijven aan de boom 

De kans dat je een olijfboom treft zonder olijven is zeker aanwezig. Het duurt namelijk ongeveer vijf jaar voordat er olijven groeien aan de olijfboom. De olijven zijn de vruchten van de olijfboom. Bij een olijfboom duurt het dus vijf jaar voordat hij zijn vruchten gaat dragen. Een olijfboom gaat uitlopen vanaf de maand april. Dit komt omdat de olijfboom vaak vlak na de maand maart wordt gesnoeid. Aan het einde van de maand mei zien we vaak dat er weer bladeren groeien aan de olijfboom. De boom is dus in principe nooit echt kaal. Enkel na het snoeien, maar ook dit is maar van korte duur. 

 

https://www.mypalmshop.nl/