Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Picanha: lekker op de barbecue

Zin om weer eens te gaan barbecueën? Denk er dan ook eens over na om een stukje Picanha op de barbecue te gooien. Hiermee zal je pas echt de show stelen!

Wat is de Picanha?

De Picanha is een stukje vlees van een rund. Het wordt ook wel het staartstuk genoemd. Het stukje vlees komt van de rug van het rund, vlak bij de staart. Zoals je je kunt voorstellen, kent dit deel van het rund niet veel beweging. Daardoor is de Picanha een heerlijk, mals stukje vlees wat een succes is bij iedere rundliefhebber.

Waar wordt de Picanha gegeten?

De Picanha wordt veel gegeten in Brazilië: een land waar je sowieso echt veel rundliefhebbers kunt vinden. In Brazilië is de Picanha het meest populaire stukje rundvlees. Het is een betaalbaar onderdeel van het rund en heerlijk mals. Ondertussen begint het in Nederland ook steeds meer populariteit te krijgen. Je kunt jouw stukje Picanha bij LeJean bestellen.

Tips voor het bereiden van Picanha

Picanha is niet heel moeilijk om te bereiden, omdat je er niet zoveel voor hoeft te doen. De Picanha is namelijk al zo lekker van zichzelf dat je er eigenlijk niet veel aan hoeft toe te voegen om het lekker te laten smaken. Je kunt ervoor kiezen om wat zout toe te voegen aan de Picanha. Doe dit wanneer de Picanha op kamertemperatuur is en laat het vervolgens ook nog een tijdje rusten met het zout erin. Op die manier heeft het zout voldoende de tijd om het stukje vlees in te trekken. Het toevoegen van zout aan het stukje vlees heeft een groot voordeel: op die manier gaat er nog minder vocht verloren tijdens de bereiding van het vlees. Ook kun je ervoor kiezen om de Picanha een beetje in te snijden zodat hij nog lekkerder en malser wordt wanneer je hem op de barbecue bereidt.

Op de barbecue

De Picanha kun je in de oven en in de pan bereiden, maar het lekkerste is toch wel op de barbecue. Het stukje vlees dient zich goed om lekker gegrild te worden. Verstandig is wel om met een kernthermometer te werken. Op die manier kun je gemakkelijk meten hoe warm het stukje Picanha vanbinnen is.

Tot slot

De Picanha is een heerlijk stukje vlees waarmee je echt indruk kan maken bij jou op de barbecue. Door het vetlaagje wat je op de bovenkant van het vlees vindt, is de Picanha heel erg lekker mals en vol smaak. Als je een rundliefhebber bent, dan moet je zeker eens Picanha proberen.