Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

PVC vloer en egaliseren

Bij een PVC vloer is het van groot belang dat de ondergrond helemaal vlak is, maar ook stabiel, en stof- en vetvrij. De lijm zal anders niet goed hechten. Mocht dat zo zijn dan zal ieder zandkorreltje ook zichtbaar zijn op de vloer en dat wil je niet. De ondervloer zal dus eerst hard genoeg moeten zijn en dan pas kan de vloer worden gelegd. Dit kun je zelf eenvoudig controleren, maak maar eens verticale en horizontale krassen. Als je ondervloer dan kapot gaat tussen de lijntjes, dan is hij nog te zacht. Maar doe het wel heel voorzichtig, het is sowieso goed om het advies op te volgen van de specialist. 

Werkwijze egaliseren PVC vloer

Als je een vloer van pvc moet egaliseren is dat niet eenvoudig. Het moet goed gebeuren anders loop je kans op beschadigingen aan de vloer of blijvende fouten en dat wil je niet. De eerste stap is het reinigen van de dekvloer. Dit zou al gedaan kunnen worden met een stofzuiger. De tweede stap is de primerlaag aanbrengen op de vloer. Dit wordt gedaan zodat de vloer die er op komt optimaal kan hechten. Als het allemaal is schoongemaakt dan wordt er een egaline laag op de vloer aangebracht. De vloer wordt dan netjes schoongemaakt en uiteraard ook droog. Zo zal de ondervloer binnenkort klaar zijn zodat het PVC gelegd kan worden. 

Droogtijd PVC vloer egaliseren

Als je een PVC vloer hebt laten egaliseren dan geldt in het algemeen dat je er vijf uur niet op mag lopen. Maar nog beter is dat je er 24 uur geen gebruik van maakt. De vloer kan op deze manier goed hard en egaal worden. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat de vloer ook moet acclimatiseren. Dit wil zeggen dat hij dus op kamertemperatuur moet komen en daarom moet je de vloer 24 uur met rust laten.