Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Stapt u voor kwesties over bestuurdersaansprakelijkheid naar uw advocatenkantoor in Nijmegen

Voor zaken die bestuurdersaansprakelijkheid aangaan bent u bij NOME advocaten, een gerenommeerd advocatenkantoor in Nijmegen, aan het juiste adres. Maar wat is bestuurdersaansprakelijkheid precies? U kunt het samenvatten als de aansprakelijkheid die u (of iemand anders) als bestuurder heeft voor zijn handelingen. Met andere woorden: bent u bestuurder van een rechtspersoon (bijvoorbeeld een onderneming, stichting of vereniging) en maakt u fouten bij de uitvoering van uw functie, dan bestaat de mogelijkheid dat u daar persoonlijk aansprakelijk voor wordt gesteld. Het advocatenkantoor in Nijmegen kan u er in detail over uitleggen.

Wanneer kan een bestuurder persoonlijk aansprakelijk worden gesteld?

Een bestuurder draagt een hoge mate van verantwoordelijkheid en dient aansprakelijk gesteld te worden voor de gevolgen van de schade die hij –bedoeld of onbedoeld- heeft toegebracht. Deze schade kan aan de onderneming zijn toegebracht, maar ook aan personen. Hiermee wordt het verschil tussen interne en externe aansprakelijkheid bedoeld. De lichtste vorm van aansprakelijkheid is diegene die geldt bij het niet voldoen aan administratieve eisen. Het komt vaak voor dat dit onopzettelijk gebeurt. Echter kan er natuurlijk ook iets anders in het spel zijn, zoals fraude. Andere redenen waarvoor iemand aansprakelijk gesteld kan worden, zijn wanneer diegene risicovolle beslissingen neemt of zijn onderneming niet inschrijft bij de Kamer van Koophandel (KvK). In dat laatste geval is er automatisch sprake van persoonlijke aansprakelijkheid voor de handelingen van het bedrijf. Iets waarmee u zich lelijk mee in de vingers kan snijden. Het advocatenkantoor in Nijmegen vertelt u graag meer over alle mogelijke vormen van aansprakelijkheid.

Het advocatenkantoor in Nijmegen adviseert en ondersteunt in elke situatie

NOME advocaten staat elke cliënt met raad en daad bij, ongeacht de situatie waarin deze zich bevindt. Wilt u graag advies ontvangen omdat u het gevoel heeft dat er in uw onderneming iets niet verloopt zoals het zou moeten? Of heeft u –al dan niet onbedoeld- wat steken laten vallen waar vervelende gevolgen uit zouden kunnen voortvloeien? Het advocatenkantoor in Nijmegen helpt u met zijn heldere blik en professionele rechtsspecialisten in elk denkbaar geval.

Gerelateerde artikelen

Voordelen van een dakkapel

PVC vloer en egaliseren

De perfecte airco