Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor de MSP diensten van Fundaments!

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen? Kies voor de MSP diensten van Fundaments!

Met de komst van de Cloud is er niet alleen een hele nieuwe wereld voor bedrijven open gegaan, maar helaas ook voor cybercriminelen. Feit is dat vandaag de dag ontzettend veel waardevolle informatie in de Cloud wordt opgeslagen. Van persoonlijke gegevens tot bedrijfsgegevens. Informatie en gegevens waar cybercriminelen een hoop geld mee kunnen vangen en waar ze tegenwoordig dus ook flink op lopen te azen. Het is dan ook niet zo gek om te lezen dat het aantal cyberaanvallen behoorlijk is toegenomen de afgelopen tijd. Daar waar het aantal Nederlandse bedrijven dat regelmatig ten prooi valt aan cyberaanvallen eerst nog op ‘slechts’ 29 procent lag, ligt dat inmiddels zo rond de 45 procent. Zaak dus om uw bedrijf goed te beschermen tegen cybercriminaliteit, want zoals u hieronder wel kunt lezen, brengt cybercrime ongekend hoge kosten met zich mee.

 

Cybercrime brengt ongekend hoge kosten met zich mee

Naast het feit dat cybercriminelen de waardevolle informatie die ze via cyberaanvallen op bedrijven hebben weten te bemachtigen voor grote sommen geld kunnen doorverkopen, brengt deze vorm van criminaliteit ook nog andere kosten met zich mee. Is uw bedrijf slachtoffer geworden van een cyberaanval? Dan kunt u erop rekenen dat het best wel een tijdje kan duren voordat u uw bedrijf weer helemaal ‘up and running’ heeft. Hier gaat uiteraard een hoop geld mee verloren. Daarnaast kost het de wereldwijde economie maar liefst zo’n tien miljard euro op jaarbasis om cybercriminaliteit aan te pakken. Cybercrime brengt dan ook ongekend hoge kosten met zich mee, kosten die enigszins ingeperkt kunnen worden door het nemen van de juiste maatregelen.

 

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen

Zoals voor zoveel dingen geldt, is voorkomen beter dan genezen. Op het moment dat cybercriminelen toegang hebben weten te verkrijgen tot de waardevolle informatie die u en uw werknemers in de cloud hebben opgeslagen, is het eigenlijk al te laat. Vergelijk het met de corona pandemie. Ook daarvan hebben we geleerd dat het op voorhand beheersen van de pandemie, voordat het opnieuw uit de hand loopt, vele malen effectiever is dan symptoombestrijding op het moment dat het virus ons weer flink in zijn macht heeft. 

U vraagt u nu misschien af hoe u uw digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen kunt vergroten. Ons advies is om u eens te verdiepen in de MSP diensten van Fundaments, zoals fortigate firewall.

 

https://www.fundaments.nl/