Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van een dakkapel

De voordelen van een dakkapel toegelicht

Er zijn talloze voordelen van een dakkapel te noemen wanneer jij er een wil gaan aanschaffen. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. Daarbij kijken we echter ook wat  verder. Aan die voordelen zitten soms wat voorwaarden en ook die lichten we voor je toe.

 

Een woning die gelijk meer waard is

De prijs van een woning wordt bepaald door een aantal factoren. De hoeveelheid woonoppervlak is voor een groot deel bepalend voor de prijs. Een dakkapel laten opbouwen zorgt voor een grotere hoeveelheid bewoonbare ruimte en dus woonoppervlak. Een zolder zonder dakkapel dient enkel voor de opslag van goederen maar een zolder met een dakkapel fungeert gelijk als een extra woonlaag. Daardoor neemt de waarde van jouw woning gelijk toe. Die waarde verhoging staat niet in verhouding tot de prijs van het plaatsen van de dakkapel. Als je wil investeren in jouw woning is een dakkapel dan ook een heel interessante investering. Zorg er wel voor dat je kiest voor een dakkapel met een hoge levensduur. Het laatste wat je wil is een goedkope dakkapel die een korte poos meegaat waardoor je deze na een paar jaar weer moet laten vervangen.

 

 

De belastingdienst betaalt een stuk mee

Er zijn voordelen van een dakkapel waar je niet zo snel aan denkt. Een van die voordelen is dat de belastingdienst een stuk kan meebetalen. Dat doe je door de dakkapel te laten financieren met een tweede hypotheek of een uitbreiding van je hypotheek. Op die manier maak je gebruik van het voordeel van hypotheek rente aftrek. Daarnaast vermeerder je de waarde van je woning en ook dat valt onder bepaalde voorwaarden af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting bij de waarde eigen woning. Jij betaalt daardoor minder belasting.

 

 

Een verhuizing is wellicht niet nodig

Worden de kinderen groter en willen ze ieder een eigen kamer, terwijl dat nu nog niet mogelijk is, dan is een dakkapel de oplossing. Je kan namelijk met een dakkapel op de zolder een tot twee kamers bijbouwen. Door de ontstane ruimte krijgt jouw huis meer woonoppervlak en een verhuizing naar een grotere woning kan dan ook worden uitgesteld of voorkomen. Op die manier kan je gewoon in je vertrouwde omgeving blijven wonen en hoeven de kinderen niet naar een andere school toe. Een verhuizing zal altijd kostbaarder zijn dan een verbouwing.

 

 

 

Een eigen rustige werkruimte

Dringt jouw werkgever er op aan dat je een aantal dagen of dagdelen vanuit huis gaat werken, dan moet je daar natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Een zolder met een dakkapel vormt de ultieme eigen rustige werkruimte voor jou. Dit is een van de belangrijkste voordelen van een dakkapel. Een kantoor op zolder waarin je rustig kan videobellen en werken zonder dat je gezin continu rekening met jou hoeft te houden is flink wat waard. Je kan ook overleggen met je werkgever of deze bereid is je voor het gebruik van deze ruimte een vergoeding te geven. Zo verdien jij gelijk op maandelijkse basis een deel van de kosten terug. 

 

 

 

Dakkapellen van een merk

Er zijn weinig dakkapel merken op de markt te vinden. De meeste zijn merkloos. Een kwaliteitstandaard is niet van toepassing bij merkloze dakkapellen, dus je weet dus niet met welke standaard er gewerkt wordt. Velux daarentegen zijn wel merken. Hierbij weet je wel wat je in huis haalt. 

 

Meer informatie over de merken vind je hier:

 

https://www.velux.nl/

 

https://decodak.nl/

 

 

 

Een dakkapel is meestal van kunststof

Tegenwoordig is het aanbod qua dakkapellen tegenwoordig vooral gefocust op kunststof, en dat is niet zonder reden. Een kunststof dakkapel heeft namelijk veel voordelen. Een tegenhanger is een dakkapel van hout. Hout heeft als kenmerk dat het iedere 5 jaar geschilderd moet worden om hout te beschermen tegen houtrot. Mensen kozen in het verleden voor hout omdat kunststof duur was en het geen houtnerf had. Tegenwoordig is kunststof niet alleen goedkoper, maar kun je diverse structeren krijgen waaronder een houtnerf. Je kunt heel eenvoudig zelf bepalen hoe jouw dakkapel eruit gaat zien. 

 

Waar vind ik betrouwbare aanbieders en informatie?

Het plaatsen van een dakkapel is een serieuze investering, dus je wilt er zeker van zijn dat je kiest voor een betrouwbare partij. Een goede plek om je zoektocht te starten is online. Websites zoals dakkapelmontage.nl bieden uitgebreide informatie over het hele proces, van het kiezen van het juiste materiaal tot de uiteindelijke installatie. Het is ook een plek waar je direct offertes kunt aanvragen van verschillende aanbieders, zodat je gemakkelijk prijzen en services kunt vergelijken. Door je goed te informeren en te kiezen voor ervaren aanbieders, zorg je ervoor dat je dakkapel jarenlang meegaat en een echte aanwinst is voor je woning.