Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen propyleenglycol en plantaardige glycerine?

Een elektrische sigaret verdampt een vloeistof. Deze vloeistof gestaan uit drie hoofdbestanddelen, namelijk een basisvloeistof, smaakstoffen en nicotine. De basisvloeistof is een neutrale vloeistof die de smaakstoffen en nicotine opneemt. Deze basisvloeistof wordt gemaakt van propyleenglycol en plantaardige glycerine. De verhouding van PG en VG heeft invloed op je rookervaring. Dit is het verschil tussen PG en VG.

Propyleenglycol 

Dit is een oplosmiddel voor de kleur- en smaakstoffen in een e-liquid. Daarnaast wordt PG ook gebruikt als dampvloeistof in de rookmachines die je in een discotheek ziet en in cosmetica om vocht vast te houden. PG is niet schadelijk en is goedgekeurd voor gebruik door consumenten. Echter, zijn er wel mensen die hier allergisch voor zijn. 

Een e-liquid die uit 100% propyleenglycol bestaat, geeft een matige damp met een sterke smaak. Hierdoor is het gevoel in je keel bij het inhaleren relatief sterk.

Plantaardige glycerine

Ook wel vegetable glycerine genoemd en afgekort als VG. VG komt meestal uit plantaardige olie en heeft een zoete smaak. Ook VG wordt in cosmetica gebruikt als vocht vasthoudend middel. Daarnaast vind je plantaardige glycerine in voeding en medicijnen. Er zijn tot nu toe nog geen allergische reacties bij mensen gevonden.

In een e-liquid zorgt VG voor een zacht gevoel in je keel bij het inhaleren. De smaak is minder sterk, maar wel zoeter. VG zorgt voor de dampvorming tijdens het roken van een e-sigaret.

De juiste verhouding

De meeste mensen roken een e-liquid met propyleenglycol en plantaardige glycerine. De meest gebruikte verhouding voor een goede throat hit is 70% PG met 30% VG. Wil je een zacht en vol gevoel, dan kun je het beste kiezen voor 30% PG en 70% VG. Je kunt ook kiezen voor een verhouding van 50/50. Als je grote wolken wilt maken moet je een e-liquid hebben met meer dan 70% VG. Je kunt op https://www.propyleenglycol.com/ je gewenste verhouding bestellen.