Goede doelen wereld
Image default
Aanbiedingen

Wat vinden gebruikers van de Xiaomi M365 step?

Je hebt vast al gehoord van de Xiaomi M365 elektrische step. Dit is een opvouwbare tweewieler die met een elektromotor wordt aangedreven. Je kunt deze e-step gewoon in Nederland kopen, al mag je er officieel niet mee op de openbare weg rijden. Maar wat vinden gebruikers eigenlijk van de Xiaomi M365, en welke tips hebben ze voor de mensen die ook interesse hebben naar deze moderne interpretatie van de alom bekende tweewieler? We hebben de reviews doorgepluisd, wat we hiervan geleerd hebben kun je op deze pagina lezen.

 

Wat is Xiaomi?

Dit Chinese bedrijf maakt diverse soorten elektronische gadgets zoals oordopjes, sportcamera’s en slimme armbanden. Momenteel weten ze veel aandacht te trekken met een elektrische step. De Xiaomi M365 is een e-scooter met twee kleine wielen, je kunt ‘m trouwens ook vinden onder de naam Dutchebike GO2. Dat is een ‘rebranded’ versie voor de Nederlandse markt die verder identiek is aan het origineel.

 

Meer informatie over de Xiaomi M365

Deze step is voorzien van een elektromotor en accu die garant staat voor ongeveer 20 kilometer per lading. De actieradius is afhankelijk van de omstandigheden en de instelling op de e-step. De maximum snelheid ligt op 20 km/u, best vlot voor dit kleine stepje dat je zo eenvoudig kunt meenemen. Voor extra veiligheid is er LED verlichting aanwezig, de motor remt ook automatisch af om de veiligheid te verhogen.

 

Maar mag je ermee rijden?

Ja hoor, in de woonkamer, in de tuin of in een magazijn … overal behalve de openbare weg op dit moment. Momenteel is deze step namelijk nog niet goedgekeurd door de RDW maar het is heel goed mogelijk dat dit binnenkort zal veranderen. Toch rijden er al veel bezitters mee rond, de meeste agenten zien het door de vingers maar officieel is het dus niet toegestaan.

 

Wat vinden gebruikers eigenlijk?

Je kunt naar de informatie van de fabrikant luisteren, of de RDW site checken voor de legale status, maar de mening van echte rijders bepalen uiteindelijk of je een product wel of niet koopt. Dit zijn ervaringen van bezitters die we vonden online:

 

  • De Xiaomi M365 is hoogwaardig afgewerkt en werkt precies zoals wordt geadverteerd. De banden lijken van goede kwaliteit te zijn, vervangen van een band is niet zo ingewikkeld.
  • Als tip wordt vermeld dat je met de Energy Recovery Strength op Strong nauwelijks meer zelf hoeft af te remmen. Net zoals bij een Tesla auto remt de step op de motor af. Tijdens het afremmen wordt energie opgewekt waarmee de actieradius toeneemt.
  • Er was een reviewer in Nederland die aangeeft dat deze e-step werd ingenomen door de politie, andere reviewers geven juist aan dat de politie er geen probleem van maakt. Iemand liet weten dat hij/zij dagelijkse andere steps ziet rijden zonder enige problemen.
  • Nog iemand gebruikt de Xiaomi M365 om naar de bushalte te rijden en vervolgens verder naar het werk te gaan. De step is opvouwbaar dus het geheel kan zo mee in de bus of trein. Dit is een gebruiker in de Randstad.
  • Je schijnt er wel bekijks mee te trekken, het is een opvallende verschijning op de weg. De stoep zal voor de berijder veiliger zijn dan op de weg, maar dan is de maximumsnelheid van 20 km/u uiteraard niet aan te bevelen.
  • Een tijdbesparende oplossing, dat is een terugkerend sentiment in de reviews. Ook is het een handig ‘ding’ dat stevig gebouwd is en daarmee de prijs zeker rechtvaardigt.

 

Laten we hopen dat alle positieve respons (en een gebrek aan ongelukken) de wetgevers aanzet om deze steps toe te laten op de openbare weg. Wat ga jij doen na het lezen van deze ervaringen? Kopen of wachten?