Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

De verborgen kosten van een goedkope huurauto

Wanneer je wel eens een auto hebt gehuurd, kun je het volgende wel herkennen: verhuurbedrijven bieden auto’s tegen ongelooflijk lage huurtarieven. Maar zodra je de auto ophaalt, blijkt er nog voor verschillende zaken te moeten worden bijbetaald. Een aantal van deze extra kostenposten zetten wij voor jou op een rij.

Het aantal kilometers

Bij vele verhuurbedrijven die goedkoop huren aanbieden wordt een beperkt aantal kilometers per dag gehanteerd. Zodra je over dit aantal heen gaat, betaal je voor de extra kilometers die je rijdt.

Het inzetten van meerdere bestuurders

Ook wanneer je een extra bestuurder wilt inzetten, wordt het lage huurtarief opgeschroefd. Heel slim, want een langere rit maak je doorgaans niet alleen. Het is dan vaak fijn als je na enkele uren het stuur uit handen kunt geven.

Pechhulp

Het is niet vanzelfsprekend dat je pechhulp ontvangt wanneer je huurauto kapot gaat. Een beetje vreemd aangezien jij niet zelf verantwoordelijk bent voor de staat en onderhoud van de auto. Bij sommige huuraanbieders kun je pechhulp, tegen betaling, toevoegen.

Inleverlocatie

Het liefst levert iedereen zijn huurauto op een zelf gekozen locatie in en dat je niet vast zit aan een bepaalde plaats. Dit is bij de meeste verhuurbedrijven gewoon mogelijk, maar vaak staat hier wel weer een vergoeding tegenover.

Laat je dus niet verrassen

Een auto huren in Sittard kan goedkoop maar ook duurkoop zijn. Staar je dus vooral niet blind op lage huurtarieven,  maar kijk goed naar de huurvoorwaarden van verschillende autoverhuur in Sittard.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-sittard/