Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

Kilometerregistratie bijhouden voor Belastingdienst

Wettelijk is iedere zakelijke bestuurder verplicht om een km registratie bij te houden op het moment dat de bestuurder niet kiest voor de bijtelling. Op jaarbasis mag men 500 km privé met de auto van de zaak rijden en dit dient aangetoond te kunnen worden in een kilometerregistratie voor de Belastingdienst. Ook voor ZZP-ers is het bijhouden van een km registratie voor de privé auto een oplossing om de kilometers te declareren.

 

Eisen kilometerregistratie Belastingdienst

Wanneer u kilometerregistratie voor de Belastingdienst bijhoudt, is het van belang dat de km registratie voldoet aan alle eisen vanuit de Belastingdienst:

  • Het merk, type en kenteken van de auto;
  • De periode waarin u de auto tot uw beschikking heeft;
  • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u hebt gereden, aard van de rit (privé of zakelijk) en de privé-omrijkilometers als u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt.

 

Kilometerregistratie met Keurmerk voor de Belastingdienst

Er zijn veel km registratiesystemen op de markt. Bij het maken van de keuze is het belangrijk om te kijken of het kilometerregistratiesysteem beschikt over een Keurmerk RitRegistratiesystemen. Hierdoor weet u dat de km registratie voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst en de privacy volledig is gewaarborgd. En mocht u een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, is dit een verlichte controle omdat u gebruik maakt van een gercertificeerd km registratie systeem.

 

Km registratie voor ZZP

Er zijn veel ZZP-ers die de privé auto gebruiken voor zakelijke ritten. Zij houden een km registratie bij om de zakelijk gereden kilometers te declareren. Binnen de km registratie kunt u eenvoudig onderscheid maken tussen privé en zakelijke ritten. Dit kan aangegeven worden via de app, met behulp van een fysieke privéknop in de auto of door kantooruren in te stellen. Het karakter van de rit kan achteraf ook altijd nog aangepast worden.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/