Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

Milieuvriendelijk rijden

De laatste tijd is er veel kritiek geweest op de auto. Er is nieuws geweest, in het jaar 2030 is het voorbij met de fossiele brandstoffen en gaan de tankstations sluiten. Kort daarop de stikstofcrisis, bij de maatregelen ging de wijzende vinger naar de auto’s waardoor de maximumsnelheid teruggebracht werd. Kort daarop kwam er een virus, gingen we massaal thuiswerken en omdat er amper autoverkeer was voldeden we ineens aan de stikstofnorm. De vraag is nu, hoe blijven we mobiel? Hoe zorgen we dat er auto’s blijven? Het antwoord moet gezocht worden in milieuvriendelijk rijden.

Minder rijden blijft meetellen

Al gaan we massaal over op elektrische auto’s die niets uitstoten, de vraag om minder te rijden zal blijven. Als het ene probleem opgelost is wordt het opgevolgd door een ander, als de stikstof opgelost is gaat het over fijnstof. Banden slijten evenals de weg. Dat komt als stof in het milieu, zaken zoals thuiswerken zullen daardoor meer gewoon worden. Naar verwachting komt er een middenweg. Niet vijf dagen op kantoor of vijf dagen thuis. Misschien twee dagen werken op het kantoor en de andere drie in het thuiskantoor. Dit haalt de druk van de spits, met minder files en brokken als gevolg naast de milieu argumenten.

Voordelige autoverzekering

In de korte de opsomming van de voordelen van minder rijden staat al minder brokken. Als dat het geval is wordt de verzekering auto goedkoper. Via Allianz direct is het nu al mogelijk om voordelig de auto te verzekeren. Het is de moeite waard om je huidige polis te vergelijken met Allianz direct, en de kans is groot dat het of voordeliger is, of dat je bij Allianz verzekering auto meer krijgt voor je geld.

Andere prognoses om voordelig en milieuvriendelijk auto te rijden

Bovenop een voordelige autoverzekering, de auto laten staan en thuis gaan werken, en duurzame energiebronnen gebruiken zijn er nog andere mogelijkheden. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is dat carpoolen gekomen, maar dat heeft nooit een echte doorstart gekregen. De carpoolplaatsen zijn nog steeds klein en staan zelden vol. Het is iets wat nog bestaat, maar het lijkt wel als of het opnieuw uitgevonden moet worden, dus dat het bestaan ervan gepromoot moet worden. Zoiets soortgelijks is de deelauto, met meerdere huishoudens een auto. Het lijkt wel als of dat experimenteel is gebleven. Wat niet van de grond is gekomen zijn ideeën uit de jaren negentig. We gingen toen over naar het poldermodel, het was de bedoeling dat alle partijen zouden overleggen met als conclusie het vrachtverkeer naar de nacht. Expeditiemedewerkers werken dan ook ’s nachts, met ’s ochtends tussen zes en negen fors minder files als gevolg.