Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

Rittenregistratie achteraf bijhouden niet verstandig

Er wordt nog regelmatig een rechtszaak behandeld omtrent een onnauwkeurige rittenregistratie. Een goed voorbeeld van een rechtszaak is die van een zelfstandig ondernemer die les geeft bij een tennisvereniging. In zijn rittenregistratie is een onjuist aantal kilometers opgenomen bij één rit en heeft deze fout verwerkt in zijn gehele rittenregistratie. Daarnaast was de rit van zijn huis naar de tennisvereniging altijd 39 kilometer en nooit afgerond naar 38 of 40 km. De conclusie van het Gerechtshof was dat de rittenregistratie achteraf is opgesteld en daardoor niet wordt goedgekeurd.

 

Rittenregistratie of bijtelling

Indien de werkgever een auto ter beschikking stelt die ook privé gebruikt wordt, dient er bijtelling betaald te worden. De bijtelling is niet van toepassing wanneer er aangetoond kan worden dat er jaarlijks niet meer dan 500 km privé met het voertuig is gereden. Het bewijs is een sluitende rittenregistratie. Verklaringen van familie of zakenrelaties zijn voor het Gerechtshof ‘te vaag’, zo blijkt uit verschillende zaken die bij de rechter zijn behandeld.

 

Een rittenregistratie kan heel eenvoudig zijn

Met een rittenregistratiesysteem wordt de rittenregistratie automatisch bijgehouden. De TrackJack PRO Fiscaal neemt al het werk voor u uit handen, waardoor u niets meer op papier bij hoeft te houden. Bovendien voorkomt u dat de rittenregistratie niet achteraf opgesteld wordt en ontwijkt u het risico op een foutieve rittenregistratie.

 

Tips voor een sluitende rittenregistratie

Installeer een GPS rittenregistratiesysteem in de auto, zodat alles automatisch wordt geregistreerd en u achteraf niets meer in hoeft te vullen.

  • Maakt u geen gebruik van een rittenregistratiesysteem, download dan het kilometerregistratie Excel formulier.
  • Werk de administratie periodiek bij, zodat u niet aan het eind van het jaar alles in hoeft te vullen.
  • Maak een duidelijk onderscheid tussen zakelijke en privékilometers.
  • Bewaar alle tankbonnen en agenda’s ter onderbouwing van uw eigen administratie.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/