Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor een zakelijke autoverzekering vergelijken

Bij het afsluiten van een autoverzekering zal je graag altijd willen kunnen rekenen op zo laag mogelijke kosten. Dat geldt zowel voor een standaard autoverzekering voor particulieren als voor een verzekering die wordt afgesloten voor een zakelijk voertuig. Een zakelijke autoverzekering vergelijken is dan ook altijd een vereiste om te kunnen voldoen aan twee belangrijke eisen. In eerste instantie moet je, je verzekering kunnen afsluiten tegen een zo laag mogelijke prijs, maar daarnaast wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je ook kan rekenen op alle vereiste dekkingen. Het uitvoeren van een vergelijking voor het afsluiten van jouw zakelijke autoverzekering is dan ook steeds een aanrader. Ben je benieuwd hoe je dat nu precies kan doen? Dat ontdek je meteen op deze pagina!

Tip 1: Houd in eerste instantie rekening met de waarde van de auto

Het eerste aspect waar je bij een zakelijke autoverzekering vergelijken rekening mee moet houden heeft betrekking tot de waarde waar het voertuig in kwestie over beschikt. Hier wordt in de praktijk eigenlijk nog altijd veel te weinig aandacht aan besteed terwijl het toch zeer belangrijk is. Heel wat bedrijven kiezen er tegenwoordig haast automatisch voor om de meest uitgebreide verzekering af te sluiten voor hun voertuigen. Dit zonder dat ze er rekening mee houden op welk bedrag ze bij een eventueel schadegeval aanspraak op kunnen maken. Dit bedrag is namelijk altijd grotendeels gebaseerd op de waarde waar het voertuig over beschikt. Het heeft dus eigenlijk in de praktijk veelal maar weinig zin om bijvoorbeeld een voordelig, tweedehands bedrijfsvoertuig allrisk te verzekeren.

Is er sprake van een nieuw aangekochte bedrijfsauto die wel een significante waarde vertegenwoordigt? Dan wordt het uiteraard een compleet ander verhaal. In die situatie is het dan ook zo dat je bij een zakelijke autoverzekering vergelijken wel kan kiezen voor het afsluiten van een allrisk exemplaar. Bij een eventueel schadegeval ben je in dat geval namelijk altijd verzekerd van de meest optimale dekking en van de best mogelijke uitbetaling.

Tip 2: Het aantal kilometers speelt ook een zeer belangrijke rol

Voor zakelijke auto’s geldt in het merendeel van de gevallen dat ze een behoorlijk aantal kilometers afleggen. Dit leidt uiteraard automatisch tot een significant groter risico. Dit rechtvaardigt voor heel wat bedrijven nagenoeg automatisch de keuze voor een allrisk verzekering. Is er bij jouw bedrijfsvoertuig toch eerder sprake van een beperkt aantal kilometers? Dan wordt het natuurlijk een compleet ander verhaal. In die situatie is het dan ook wellicht een veel betere optie om te kiezen voor een beperktere autoverzekering. Hoe dan ook maakt deze tweede tip meteen duidelijk dat niet alleen de waarde van je voertuig, maar ook het aantal kilometers een zeer belangrijke rol speelt.

Tip 3: Zorg voor een objectieve vergelijking

Ga je een zakelijke autoverzekering vergelijken? Dan moet je er altijd voor zorgen dat je kan rekenen op een objectieve vergelijking. Dat lijkt voor de hand liggend, maar in de praktijk blijkt net dat dit veelal niet het geval is. Voor heel wat bedrijven die op het punt staan om een nieuwe autoverzekering af te sluiten voor hun bedrijfsvoertuigen geldt dan ook dat ze veelal verschillende, belangrijke fouten maken. Het gaat daarbij meer concreet om de volgende:

  1. De vergelijking wordt niet uitgevoerd bij een neutrale partij;
  2. Er wordt niet met alle factoren rekening gehouden bij het uitvoeren van de vergelijking;
  3. Er wordt geen aandacht besteed aan het bestaan van een mogelijke promotie;
  4. De vergelijking biedt geen concreet resultaat voor de globale verzekeringsmarkt;

Het doel van een zakelijke autoverzekering vergelijken is in eerste instantie om die optie te kunnen vinden die de meest interessante prijs aanbiedt. Het hoeft hierbij ook niet per se te gaan om een gewone WA-verzekering. Deze verzekering is natuurlijk wel de enige die wettelijk verplicht moet worden afgesloten. Ook wanneer je wenst te kiezen voor een beperkt of een volledige cascoverzekering zal je kunnen vaststellen dat er sprake kan zijn van een bepaald prijsverschil tussen de verschillende verzekeraars. Het uitvoeren van een goede vergelijking moet dit prijsverschil direct duidelijk maken waardoor jij hier als verzekeringnemer uiteraard van kan profiteren.

 

Diks verzekeringen – Vergelijken, verzekeren, ontzorgen.

 

Tip 4: Besteed aandacht aan mogelijke promotietarieven

Bij een zakelijke autoverzekering vergelijken dien je er rekening mee te houden dat je ook geconfronteerd kan worden met speciale promotietarieven. Het bestaan van dergelijke promoties is uiteraard zeer interessant, maar brengt tegelijkertijd ook de nodige problemen met zich mee. Hoe interessant een bepaalde promotionele premie ook mag zijn, het spreekt voor zich dat deze slechts voor een beperkte tijd wordt aangeboden. Eenmaal deze promotieperiode is afgelopen zal je dan ook voor jouw zakelijke autoverzekering terugvallen op de standaardpremie. De kans dat deze significant hoger is gelegen is daarbij natuurlijk ontzettend groot. Intekenen op een promotietarief kan dus zeker interessant zijn, maar je moet wel een klein beetje verder kijken dan je neus lang is.

Tip 5: Een zakelijke autoverzekering vergelijken doe je niet één keer

De situatie waarin sprake is op de verzekeringsmarkt is continue onderhevig aan veranderingen. Deze veranderingen zorgen ervoor dat het altijd van belang is om een vergelijking niet één keer, maar wel op regelmatige basis uit te gaan voeren. Natuurlijk zal je in eerste instantie een vergelijking doen op het moment dat je een nieuwe autoverzekering voor je bedrijfsauto’s wenst af te sluiten. Deze vergelijking zal je een goed beeld geven van de mogelijkheden op de verzekeringsmarkt die op dat moment voor jou het meest interessant zijn. Op basis van deze bevinden zal je uiteindelijk de verzekering van je keuze gaan afsluiten. Hier hoeft het echter niet bij te blijven.

In eerste instantie heb je dus de meest interessante zakelijke autoverzekering afgesloten, maar geldt dat tegenwoordig nog altijd? Bij een zakelijke autoverzekering vergelijken in het ene jaar kan de uitkomst namelijk volledig anders zijn als tijdens het andere jaar het geval is. Het wordt omwille van deze reden dan ook sterk aangeraden om de vergelijking eigenlijk één keer per jaar te doen. Op deze manier kan je elk jaar opnieuw terug rekenen op niet alleen de meest interessante, maar tegelijkertijd ook de meest voordelige verzekering voor jouw bedrijfsvoertuigen.