Goede doelen wereld
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het kopen van een boot

Het is zomer, tijd voor vakantie in eigen land en voor je het weet komt er weer een nieuwe hittegolf. Een perfect moment dus om te oriënteren voor de mogelijke aankoop van uw eigen boot. In dit artikel geven we een aantal tips waar u op kunt letten als u een (tweedehands) boot gaat kopen. Zodra de boot in uw bezit is, wordt geadviseerd direct een boot GPS tracker te installeren voor optimale beveiliging. Ook handig voor een jetski.

 

Ken uw vaargebied

Vaart u vaak door een gebied met smalle, ondiepe sloten of meertjes? Dan kiest u voor een boot met een geringere diepgang. Wilt u de zee opgaan met de boot, dan kan een boot met veel diepgang geen kwaad.

 

Kijk of de boot geen schade heeft

Het komt vaak voor dat de koper niet goed genoeg kijkt naar de eventuele schade die de boot al heeft. Zeker bij grote boten is het van belang om bijvoorbeeld ook de kachel of het gasfornuis te testten.

 

Maak een proefvaart

Het belangrijkste van de boot is dat hij fijn vaart. Aarzel dus niet en vraag altijd of er een proefvaart gemaakt kan worden.

 

Haal de boot uit het water

De boot zelf mag misschien wel perfect zijn: het gedeelte onder het water is moeilijk te beoordelen. Door de boot uit het water te halen krijgt u hier net iets meer zicht op en kunt u bepalen of de koop doorgaat.

 

Doe niet zomaar een bod

U bent bereid een flink bedrag te betalen voor de boot. Als u nog ergens aan twijfelt, doe dan een bod onder voorwaarde van keuring. Voor u het weet wordt het bod geaccepteerd en zit u ergens aan vast.

 

Gps tracker boot

Beschikt de boot al over een GPS tracker? Dan kunt u deze wellicht overnemen van de eigenaar. Met  een boot GPS tracker bent u beschermd tegen diefstal en kunt u de boot altijd traceren.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/boot/