Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

3d scanner, een nieuwe manier van printen

Als men heel makkelijk en heel erg snel producten zou willen inscannen In de computer, dan is het gebruik van een 3d scanner een heel handig idee. Een 3d scanner is namelijk een product waarmee u producten op de scanner kunt plaatsen, waarna vervolgens het product in een digitale omgeving wordt in gescand. Het product is zeer voordelig voor mensen die juist gespecialiseerd zijn in het maken van modellen voor programma’s als Photoshop en andere bewerkingssoftware. Een 3d printer is over het algemeen een heel stuk bekender dan 3d scanner. Vaak worden deze producten ook gebruikt bij bedrijven die juist nieuwe producten ontwerpen voor hun assortiment. Mocht u dus werkzaam zijn bij één van zulke bedrijven, dan zou het gebruik van dit product wel eens heel erg handig kunnen zijn.

Waar kun je zo’n product nou eigenlijk kopen?

Omdat een 3d scanner een apparaat is dat relatief nieuw is op de ontwikkelingsmarkt, is dit product helaas niet bij de reguliere elektronicazaken als een mediamarkt of een bol.com verkrijgbaar. Mocht u interesse hebben in het kopen van  3d scanner, dan zult u deze bij een specialist moeten bestellen. Gelukkig zijn er wel een aantal verkopers in ons land die dit product voor u kunnen aanbieden, hierdoor wordt het dan u natuurlijk ook mogelijk gemaakt om te kunnen printen en scannen via een 3d scanner.

 

Wat kost een 3d scanner?

Net als een 3d printer, is het te verwachten dat het kopen van dit soort producten natuurlijk niet goedkoop zal zijn. Hoewel men al een 3d printer kan vinden voor ongeveer rond de € 700, is dit helaas bij een 3d scanner niet mogelijk. Een goedkope 3d scanner zal ongeveer rond de 1000 euro kosten. Deze prijs zal snel kunnen oplopen afhankelijk natuurlijk van de bijkomende functies die het product zal hebben. Hoewel het product over het algemeen niet erg goedkoop is, is het wel een aanrader voor een echte 3d printer fanaat!