Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Afval scheiden, hoe doe je dat?

Aanbieden van het grofvuil

Grofvuil mag niet zomaar op straat gezet worden, dit kan namelijk schadelijk zijn voor het milieu en de natuur. Daarom zijn er officiële aanbiedregels opgesteld. Je mag het grofvuil niet zomaar aan straat zetten, iemand dient thuis te zijn als het opgehaald wordt. Daarnaast moet het grofvuil ook aanwezig zijn op de begane grond, echter wanneer het grofvuil op eigen terrein en zichtbaar buiten kunt aanbieden, dan hoeft u niet thuis te blijven. Voordat je het grofvuil kunt laten ophalen dient er van tevoren een afspraak gemaakt te worden met de betrekkende gemeente.

 

Wat is grofvuil?

Grofvuil kan bestaan uit meubels (bankstellen, tafels, stoelen), grote apparatuur (magnetrons, ovens, koelkasten) en sanitair. Vaak denken mensen dat ook bouwmateriaal bij het grofvuil behoord. Dit is echter niet waar, bouwmaterialen en puin horen niet bij het grofvuil. Daarom zijn er hiervoor aparte regels opgesteld. Let op per gemeente kunnen er enkele uitzonderingen zijn, informeer je daarom goed bij jouw gemeente.

 

Container huren

Als je niet zeker bent waar jouw grofvuil toe behoord, kun je kiezen om een container te huren. Op vele websites staan deze containers onderverdeeld in subcategorieën. Zoals bij grofvuil Zoetermeer Hier kun je snel zien welke container jij precies nodig hebt. Bijvoorbeeld een puincontainer, bouwafval container, houtafval container, grofvuil container, groenafval container of een grond container. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende grote containers en hoef je zelf niet het afval weg te brengen naar een afvalbrengstation. 

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-zoetermeer/