Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Afval scheiden voor bedrijven

Bedrijven zijn net als particulieren verantwoordelijk voor het scheiden van het afval. De komende jaren is dit steeds belangrijker. Daarom is het slim om het direct goed te doen. Dit bespaart tijd, geld en boetes. Een goede reden dus om er alert op te zijn.

Wat moeten bedrijven allemaal scheiden?

Dat hangt natuurlijk ook van het bedrijf af. Vaak ontstaat er veelal in productprocessen veel afval. Ondernemers worden steeds slimmer met hergebruik van afval. Soms wordt er van afval weer producten gemaakt. Dat zijn natuurlijk mooie initiatieven.

Voordat het daar over gaat, is natuurlijk belangrijk om te weten, wat je met het afval moet doen dat wel naar de stort moet. Daar heeft de wet een lijst met afvalcategorieën voor vastgelegd. Wat sowieso gescheiden moet worden is gevaarlijk afval. Daarbij heeft de overheid in het zogeheten LAP vastgelegd wanneer een bedrijf de afvalcategorieën moet scheiden.

Het hangt dus ook af van de branche waarin jouw bedrijf zich bevindt. Er zijn ook regels over herverwerking van materiaal. Het zorgt ervoor dat er beter en zuiniger om wordt gegaan met grondstoffen. Kortom? Check dus welke regels de overheid stelt qua afvalscheiding, aan jouw bedrijf.

Rolcontainer

Voor het afval scheiden heb je vast en zeker ook rolcontainers en andere opslag nodig. Want, met alleen een rolcontainer ben je er niet natuurlijk. Dus, heb je duidelijk wat er gescheiden moet worden en wat je moet recyclen? Maak dan ook een inventarisatie van hoe je dit qua logistiek wilt aanpakken. Klaar? Dan kun je de inkoop doen van de rolcontainer en alle ander benodigdheden voor een goede afvalstroom.

Sustainable Development Goals

Er zijn wereldwijd doelen opgesteld voor een meer volhoudbare wereld. Duurzaamheid speelt daarin een grote rol. Doel nummer dertien heeft bijvoorbeeld als thema ‘protect the planet’. Het is dus slim om qua duurzaamheidsdoelen voorop te lopen.

Op die manier sta je alweer voor op de rest. Die Sustainable Development Goals zijn ook al bij aanbestedingen een onderdeel van het geheel. Als je hierin niet voldoet, kan dit jou dus klanten gaan kosten. Die doelen gaan trouwens niet alleen over milieu, maar ook over arbeidsomstandigheden en armoede.

https://rolcontainernederland.nl/