Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Animatievideo

Het gebruiken van een animatievideo online is erg populair. Steeds meer organisaties maken er gebruik van. Dit komt door de grote hoeveelheid concurrentie. Elke organisatie wilt uniek zijn en betrokkenheid van de klant realiseren. De klant moet het merk kennen en het product of de dienst van de organisatie. Een video is een ideale manier om de strijd met de concurrent aan te gaan. Tegelijkertijd kan de organisatie de meerwaarde die ze te bieden hebben laten zien. Verder schreeuwt een video om aandacht bij vele mensen. Het is een effectieve manier voor het bereiken van jouw doelgroep.

Een goede animatie maken

Een animatie maken om het verhaal van jouw organisatie te ondersteunen. Waar moet zo’n animatie aan voldoen en wanneer is het een goede animatie? Een animatie maken doe je niet even zomaar. Er moet goed over nagedacht worden en er moet rekening worden gehouden met een tal van zaken. Een goede animatie maken doe je specifiek voor een doelgroep. De video moet dus relevant zijn voor die doelgroep en het moet de doelgroep aanspreken. Verder is er een duidelijke boodschap die in de video naar voren moet komen. Daarnaast mag de video niet langer zijn dan 90 seconden, omdat anders je publiek afhaakt. Tot slot zorg je voor herkenbaarheid en geluid met voldoende impact.

Valkuilen van een animatievideo

Bij een animatie maken krijg je ook te maken met een aantal valkuilen. Deze valkuilen zijn handig om al te weten voordat je aan de slag gaat en zelf in een van deze kuilen stapt. Je wilt als organisatie je verhaal kwijt in een animatievideo, maar onthoudt vertel niet te veel. Kijkers onthouden namelijk maar een deel van wat jij vertelt. Hier hoort ook bij dat de video kort moet zijn en niet te lang mag duren. Dit zeker op het gebied van sociale media. De voice-over is ook heel belangrijk bij een animatie maken. Je moet kijken naar de animaties, de stem en het beeld. Zo krijg je een totaalbeeld en dat beeld moet in het geheel kloppen. Kijk dus naar de soort stem en de sfeer die het geeft. Hoe komt het uiteindelijk bij de doelgroep over? Is dit wat je als organisatie voor ogen had of niet?

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/

Gerelateerde artikelen

Fabels en feiten over (laser)ontharen

Voordelige en grote balenpers kopen

Afval scheiden voor bedrijven