Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Badkamer inrichten: 5 praktische tips

Is het tijd voor een renovatie van de badkamer? Een badkamer inrichten kan een lastige opgave zijn. Er zijn veel keuzen die je kunt maken en er komen veel vragen naar boven. Welke kleuren kun je het best gebruiken? Welke raamdecoratie is geschikt voor de badkamer? Hoe ga je het best om met de ruimte? Lees deze praktische tips voor het inrichten van jouw badkamer in dit artikel.

Tip 1. Gebruik lichte kleuren

De kleur bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. Voor een ruimtelijke badkamer kun je het best kiezen voor lichte kleuren. De badkamer oogt wat groter op deze manier. Maak ook gebruik van tijdloze, neutrale kleuren. Hier raak je minder snel op uitgekeken, waardoor je langer kunt genieten van jouw badkamer.

Tip 2. Rolgordijnen in badkamer: waar rekening mee houden?

De juiste raamdecoratie kiezen voor de badkamer kan een uitdaging zijn. Hoewel je veel keuze hebt uit raamdecoratie, is het voor in de badkamer beperkt. Je dient rekening te houden met verschillende zaken, zoals vochtbestendigheid, hoge mate van privacy en controle over lichtinval.

Rolgordijn voor badkamer raam? Hoewel niet alle rolgordijnen badkamer-proof zijn, hebben sommige rolgordijnen een speciale vochtbestendige coating. Tips en voordelen:

  • Kies voor een kunststof ketting, want een metalen ketting kan gaan roesten
  • Neem een vochtbestendige coating
  • Neem een verduisterende of semi-transparante stof, om jouw privacy te verhogen
  • Met verduisterende rolgordijnen kun je kiezen uit heel veel kleuren
  • Ook geschikt voor kleine badkamerramen vanaf 30 cm breed en 30 cm hoog
  • Bepaal de mate van luxe: standaard uitvoering met zichtbare rol of een luxe aluminium cassette om de rol heen

Ook kun je kiezen voor duo rolgordijn in de badkamer. Het grote voordeel van duo-rolgordijnen t.o.v. gewone rolgordijnen is dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht en privacy je wilt. De stof bestaat uit horizontale vitrage banen afgewisseld met een licht doorlatende stof. Voordelen:

  • Duo-rolgordijnen van polyester zijn zeer geschikt voor vochtige ruimtes
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Lichtinval en privacy bepalen

Tip 3. Meer ruimte creëren in badkamer

Nog een manier om jouw badkamer ruimtelijker te maken, is het gebruiken van een glazen douchewand. Hiernaast is dit ook erg stijlvol en versterkt het jouw design. Een douchecabine of scheidingsmuur kan jouw badkamer juist kleiner maken.

Maak ook gebruik van zwevende badkamermeubels. Omdat deze los van de vloer staan, nemen ze niet veel ruimte in beslag voor het gezicht.

Tip 4. Bedenk een stijl of thema

Maak van jouw badkamer een mooi geheel door een centrale stijl of thema vast te stellen. Denk hierbij aan een klassieke stijl met lichte tinten en zachte kleuren, of juist een industriële stijl met veel stoere materialen en donkere elementen. Of heb jij altijd een eigen spa-badkamer willen hebben?

Tip 5: Maak gebruik van een online badkamerplanner

Om er achter te komen of jouw gewenste badkamer waargemaakt kan worden, is het van belang om te weten of het past in de ruimte. Hiervoor kun je een badkamerplanner gebruiken. Voer de juiste afmetingen in van jouw badkamer in het programma en zet er vervolgens digitale meubels in. Zo weet je precies welk element waar past.