Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Ben jij een avonturier of een binnenzitter?

Wat voor een persoon ben jij als je naar jezelf kijkt? Meestal kom je in de puberteit op een bepaald punt dat je erachter komt wat je fijn vindt en wie je bent. Ben je iemand die liever binnen blijft zitten en sociale gelegenheden wilt vermijden? Of ben je iemand die de adrenaline kan waarderen en het liefst op zoek gaat naar nieuwe ervaringen om je brein wakker te schudden? Beide kanten hebben zo hun positieve en hun negatieve elementen.

Avonturier

Als avonturier weet je vaak al snel hoe je sociale contacten moet leggen en kun je mensen om je heen erg waarderen. Je weet hoe je jezelf vrolijk kunt maken wanneer je buiten bent en ook begin je langzaam creatief te worden met dingen om te doen. Dit is erg behulpzaam om je eigen avontuur te schrijven. Dat wil zeggen te weten hoe je jezelf presenteert en wat je moet doen om hogerop te klimmen.

Binnenzitter

Als binnenzitter leer je jezelf ook creatief te ontwikkelen, maar veel meer naar binnen gericht. Meestal uit zich dit letterlijk in creatieve vaardigheden zoals tekenen, schrijven, en meer. Jouw beleveniswereld zit in je brein en is niet afhankelijk van andere mensen. Dit zorgt ervoor dat je hele andere deuren kunt openen.

Balans

Voor beide soorten mensen is er een balans nodig. Als avonturier voel jij je vaak verloren zonder mensen om je heen en dat is iets waar je aan moet werken. Als binnenzitter kun je jezelf vereenzamen en moet je eigenlijk ook sociale contacten maken om verder te kunnen komen in het leven. Ga dus ook eens naar een feestje wanneer je wordt uitgenodigd. Vind je dit soort ondernemingen spannend? Zie het dan als een verhaal waarin jij de hoofdpersoon bent. Zo kun je een beetje afstand nemen van het echte leven en toch meedoen.

Scooter rijbewijs halen

Nuttig voor zowel de avonturier als de binnenzitter is bijvoorbeeld een scooter rijbewijs halen. Dit geeft de avonturier kansen om erop uit te gaan en de binnenzitter een kans om hun brein op een andere manier te ontwikkelen. Dat is waarom iets als een scooter rijbewijs halen voor meer balans kan zorgen.