Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Ben jij geïnteresseerd in een beroep in de sportwereld? Check dan onderstaande beroepen!

Ben jij een echte sporter en al je hele leven lang geïnteresseerd in allerlei verschillende sporten? Dan ben je natuurlijk een echte sportliefhebber. Hoe mooi is het dan als je carrière kunt maken in de sportwereld? De sportwereld is bovendien heel divers. Je denkt natuurlijk al snel aan een carrière als topsporter, maar er zijn nog zoveel andere mooie beroepen die alles met sport te maken hebben! Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je hebt er tegenwoordig wel een functie van. Ben jij nieuwsgierig geworden naar allerlei beroepen in de sportwereld? Lees dan snel verder!

Sportmarketeer

Als (online) sportmarketeer plaats je jezelf in de schoenen van de consument om vraag en aanbod van sport(ers) zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook organiseer je commerciële activiteiten in de sport, en netwerk je binnen en buiten sportorganisaties.

Fysiotherapeut

Een sporter kan natuurlijk niet zonder fysiotherapeut. Een fysiotherapeut maakt vrijwel altijd deel uit van een bepaald team. In dit medische beroep behandel je mensen die klagen over hun houding, gewrichten en beweging. Maar ook over ademhaling, zwelling, motoriek, evenwicht en spieren. Voor sporters is er echter meestal een sportfysiotherapeut, die zich specifiek richt op de behandeling en preventie van sportblessures. Voordat je aan dit beroep kunt beginnen, moet je eerst de opleiding fysiotherapie afronden.

Personal trainer

Als personal trainer Hengelo is het jouw taak om instructies te geven over sport en recreatieve activiteiten. Je werkt vaak nauw samen met je klanten en zij staan dan ook centraal in jouw beroep. Een personal trainer Hengelo kan mensen helpen om het beste uit zichzelf te halen en kan men de juiste oefeningen geven die passen bij elke lichaamsbouw en gewicht. Een personal trainer stelt zijn werkwijze af op de specifieke doelen van de klant.

Scheidsrechter

Een scheidsrechter is iemand die nauw toezicht houdt op een bepaalde sportwedstrijd. Hij of zij moet ervoor zorgen dat alle spelregels worden gerespecteerd. Natuurlijk moet een scheidsrechter alle regels kennen die voor de betreffende sport gelden. Een heel uitdagend beroep dus!

Sportmakelaar

Je kunt een spelersmakelaar in veel verschillende sporten vinden. De meest bekende sport is natuurlijk voetbal, maar het beroep vind je ook terug in de wielersport, bij hockey en bij basketbal. De taak van een sportmakelaar is om te proberen een arbeidsovereenkomst tot stand te brengen tussen een sporter en een sportclub. Hij of zij kan zowel door een sportclub als door een atleet worden ingehuurd.