Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

Creëer een zorgeloos leventje

Het is fijn om ergens voor te moeten gaan, maar het is niet fijn als je het gevoel hebt dat je continue financieel aan het overleven bent. Vaak denk je dan vooral aan de toekomst en dat die er mogelijk beter uit gaat zien of juist dat je denkt dat de ellende blijft. In beide gevallen zit je niet in de fijne situatie van een zorgeloos leventje. Hoe creëer je dan wel een zorgeloos leventje? Lees dan verder.

Woonsituatie, huurprijzen vrije sector

Wat is nu eigenlijk jouw ideale situatie? Wanneer zou je nu een zorgeloos leventje hebben? Hoe moet je daarvoor wonen? Waar wil je wonen, wil je in een koopwoning of wil je huren? Een huurwoning kan rust geven, omdat bijvoorbeeld het onderhoud van het huis door de woningstichting wordt gedaan. Maar de huurprijzen vrije sector zijn wisselend. Ook dat biedt dus niet direct zekerheid.

Het punt is dus, dat zekerheid wellicht een illusie is, zeker gezien de huurprijzen vrije sector. Je moet jouw leven dus ook niet af laten hangen van zoiets als de huurprijzen vrije sector.

De illusie van een zorgeloos leven

Een zorgeloos leven is een illusie. Wat je wel kunt doen is streven naar een leven waarbij je financieel wat minder snel zorgen hebt en jij je goed voelt. Daar kun je op verschillende manieren voor zorgen. De basisregels vind je hier:

  • Geef nooit meer uit dan je hebt
  • Leef onder je standaard
  • Spaar 6 maanden maandsalaris
  • Zorg goed voor jouw gezondheid
  • Volg jouw hart

Die laatste is het meest belangrijk, want als een regel stringent volgen betekent dat je jouw hart niet volgt, dan kan dit jou uiteindelijk zo opbreken dat je in bijvoorbeeld een burn-out terecht komt. Niet handig dus.

Verdien je zo weinig dat je niet kunt sparen? Kijk dan uit naar hoe je werk kunt krijgen waar je meer verdient of zoek er nog wat werk naast. Als je eenmaal die zes maanden buffer hebt, zul je namelijk zien dat dit een enorme rust geeft. Als er iets gebeurt, is dit niet meteen een ramp. Heel fijn voor het gevoel van een zorgeloos leventje, nietwaar?

https://delimburgsekrant.nl/huurprijzen-binnen-de-vrije-sector-stijgen-verder/