Goede doelen wereld
Image default
Bedrijven

De beste manieren om af te koelen in de zomer

We hebben een hete meimaand achter de rug en we hopen natuurlijk dat er deze zomer nog veel meer mooie dagen aankomen. Na een lange dag werken wilt u dan natuurlijk niet alleen ontspannen, maar ook even afkoelen! Er zijn heel wat hardnekkige misverstanden over hoe u uzelf het beste kunt afkoelen op hete dagen. Daarom brengen wij u de beste manieren om af te koelen in de zomer!

Lauw water is de oplossing!

Het is warm dus u denkt natuurlijk al snel aan een ijskoud drankje. Dat is logisch, maar niet de beste manier om af te koelen! Wanneer u ijskoud water binnenkrijgt, daalt inderdaad uw lichaamstemperatuur. Echter, wanneer uw hersenstam dit waarneemt, wordt uw lichaam in werking gezet om uw temperatuur weer te laten stijgen, en dat terwijl u het eigenlijk al warm hebt! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is daarom slim om bijvoorbeeld een lekkere kop thee te drinken, al heeft u daar met 30 graden misschien niet zoveel zin in. Toch zorgt dit ervoor dat u het vanbinnen ook warm hebt, waardoor uw lichaam daarop zal reageren door het af te koelen.

Dit geldt ook wanneer u graag een ijskoude douche neemt wanneer u het warm hebt. Ook dit zorgt ervoor dat u het even wat koeler hebt, maar dat u het daarna alleen maar warmer zal hebben. Stap eerder onder een koude douche. Wanneer u er graag een luxe avond van wil maken, kunt u natuurlijk ook een jacuzzi kopen… U kunt de temperatuur hiervan zelf bepalen. Zet deze dus op een lauwe temperatuur en u zal merken dat u snel af zal koelen en ook nog eens helemaal zal ontspannen.

Houd uw huis en hoofd koel

Het is belangrijk om uw huis koel te houden, zodat u na een dag werken thuiskomt in een fijne oase. U heeft misschien de neiging om alles open te zetten overdag, maar het is juist slim om alles dicht te houden zodat er geen zon naar binnen kan. Wanneer de buitentemperatuur ‘s avonds onder de binnentemperatuur zakt, kunt u alles open doen en het lekker door laten waaien. Een slimme tip is ook om niet te koken en zeker de oven niet te gebruiken; dit zorgt er namelijk ook voor dat de temperatuur in huis zal stijgen.

Daarnaast is het belangrijk om uw hoofd koel te houden, letterlijk en figuurlijk. Een goede tip om letterlijk uw hoofd koel te houden is door een koud, nat washandje in uw nek te leggen. Zo koelt u direct af. Een goede tip om figuurlijk uw hoofd koel te houden, is door er niet steeds aan te denken dat u het warm heeft! Door u hierover druk te maken gaat u het alleen maar warmer krijgen…

Let op wat u eet en drinkt

Het is ook niet slim om aan de alcohol te gaan wanneer u het al erg warm hebt; al zal u een koud biertje misschien toch wel lekker vinden. Alcohol zorgt er namelijk voor dat uw lichaamstemperatuur stijgt, net als sigaretten en cafeïne. Ook pittig eten kunt u beter vermijden, hier gaat de hartslag namelijk van omhoog waardoor uw lichaamstemperatuur kan oplopen.

Wanneer u deze tips in acht neemt, kunt u heerlijk genieten van het lekkere weer, zonder dat u het te warm hebt. Een fijne zomer gewenst!

Bij ons kun je terecht voor jouw hottub, sauna, spa, whirlpool of zwemspa.